Охранителите от Делта гард са напуснали и освободили асансьорния завод

...
Охранителите от Делта гард са напуснали и освободили асансьорния завод
Коментари Харесай

Делта Гард са напуснали асансьорния завод Изамет в Дупница |

Охранителите от " Делта гард " са напуснали и освободили асансьорния цех в Дупница, в който до неотдавна не допускаха никой да влезе. Вчера частният правосъден реализатор Кирил Кирилов дружно с юриста на Илия Златанов Грета Ганева и представителя на компания „ ХАХ 18 “ на Христо Христов влязоха в предприятието, след близо 4- месечната блокада. За това заяви юрист Ганчева на фейсбук профила си, както.

Вчера Антикорупционният фонд на следствието си " Осемте джуджета " в което се споделя за несполучливите опити на фамилията на Илия Златанов да си върне владението на асансьорния цех " Изамет " в Дупница. След като предприятието е конфискувано от фамилията със запис на заповед по скица, която следствието разказа, заводът се охранява от компания " Делта гард " на Димитър Спасов - Митко Каратиста. Полицията в Дупница не се отзовава на сигналите на досегашните притежатели при опитите им да влязат в завода. Аргументът на полицията е, че " там има охранителна компания ". Самата компания е с провесен статут - новият притежател Кристиян Христов не е вписан поради заведените каузи. В същото време камерата демонстрира фиш от заплата на чиновник, съгласно който трудовите хонорари към този момент се изплащат от сдружение на името на Любена Петрова - брачна половинка на някогашния следовател, в този момент юрист, Петър Петров (Петьо Еврото).

Малко преди обяд през вчерашния ден частният правосъден реализатор установи, че предприятието е оставено с отворена врата от гардовете на Димитър Спасов Каратиста. Ден по-рано Кюстендилски областен съд е постановил заводът да бъде предаден в ръцете на негови притежател Златанов. Полицията, която е била известена, че би трябвало да участва на поемането на завода е закъсняла най-малко с 30 мин.

За сметка на закъснението е пристигнал персонално шефът на „ Охранителна полиция “ Кюстендил Васил Паргов. Адвокат Грета Ганева го е уведомила, че са открити неналичия. „ Липсват компютрите, камерите. Моля ви, н-г Паргов, да ми предоставите информация коя е компанията и кои са хората в завода, които „ Делта Гард “ са пазили. Искаме да знаем кой са пазили охранителите няколко месеца. Вие упражнявате контрола над частните охранителни компании. Кажете към кого да се обърнем, с цел да предявим искания за съществуващи неналичия? Искаме да знаем на какво съображение те бяха в завода. “, разгласи Ганева циирата от “4Властт ”. Паргов е заречен да даде цялата информация.

„ Не имам вяра на Паргов, с татко му сме съученици. Леля му е кмет на едно село. Като началник на полицията Васил Паргов шиканира няколко месеца нашите молби за подпомагане. “, сподели Илия Златанов за „ 4Власт “. На въпрос на „ 4Власт “ дали Златанов ще се върне в България той е дал отговор „ Не мога да си дойда, никога. Докато държавното управление не падне няма да стъпя тук ”. Той желае да възвърне производството от чужбина
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР