Охранители са изхвърлили физически унгарски опозиционни депутати от сградата на

...
Охранители са изхвърлили физически унгарски опозиционни депутати от сградата на
Коментари Харесай

В Унгария изхвърлиха протестиращи опозиционни депутати от държавната телевизия

Охранители са изхвърлили физически маджарски опозиционни депутати от постройката на унгарската държавна телевизия MTVA в Будапеща рано тази заран, оповестява " Асошиейтед прес ".

Във видео, оповестено в профила във " Facebook " от опозиционния народен представител Бернадет Сел, тя и самостоятелният опозиционен народен представител Акос Хадажи се вижда да бъдат изтласквани от постройката на MTVA от охранители.

Група от 10 депутати са влезнали в постройката, настоявайки за правото да прочетат пет претенции онлайн в ефир. Исканията са включвали анулацията на новия трудов закон, признат през предходната седмица в Народното събрание, който дава на работодателите право да изискват до 400 часа наложително изключително работно време, без уредено възнаграждение в продължени ена до три години.

Дясното държавно управление на премиера Виктор Орбан твърди, че законът щял да помогне облекчение на сегашния дефицит на работна ръка в процъфтяващия индустриална бранш в Унгария и щял да разреши на служащите да печелят повече.

Ала " робския закон ", както го назовават критиците, провокира всеобщи митинги измежду синдикатите и опозиционните партии от целия политически набор.

Хиляди подцениха мразовитите минусови температури, с цел да се съберат пред постройката на Народното събрание в Будапеща през вчерашния ден, където представители порицаха новия закон, до момента в който гневната навалица скандираше лозунги като " Стига към този момент ".

След като протестиращите се разотидоха през вчерашния ден вечерта, към 2000-3000 се реалокираха пред държавната телевизия, скандирайки антиправителствени лозунги.

След като делегацията от опозиционни депутати бяха позволени до постройката, с цел да изкажат настояванията си, полицейски елементи за битка с вълнения пред постройката са употребявали пиперлив газ минимум два пъти, с цел да отхвърлен протестиращите, опитващи се да пробият полицейския кордон.

Хадажи е прочел настояванията пред камера в ранните часове на днешния ден, само че не е ясно дали те са били излъчени.

Протестиращите се завърнаха пред постройката на MTVA тази заран и се зарекоха да продължат битката.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР