Охранител е открит мъртъв в шахта в бившия Партиен дом.

...
Охранител е открит мъртъв в шахта в бившия Партиен дом.
Коментари Харесай

Мистерията се заплита: Само трима души имали достъп до мястото, където загина охранител

Охранител е открит мъртъв в шахта в някогашния Партиен дом . В нощта на петък против събота 25-годишният Даниел Тасев охранявал градежа на новата заседателна зала, който тече в постройката от близо 2 години. На сутринта обаче той не се прибрал вкъщи.

През деня околните му се свързали с работодателя му с молба за информация, а вечерта от компанията им съобщили, че Даниел е открит мъртъв в шахта на градежа . Шефът на охранителната компания Филип Чипев заяви, че обектът е под специфична защита от НСО и даже управлението нямало достъп до него, а единствено трима особено оторизирани чиновници , измежду които и Даниел.

В известие на формалния си уебсайт от НСО отхвърлят коментар на случая до момента в който тече следствието. Същото обявиха за Дарик и от строителната компания, която прави ремонта в Партийния дом. Междувременно Софийската градска прокуратура заяви, че е почнала следствие за причиняване на гибел по несъобразителност . Пред Дарик лелята на починалия охранител Катя Величкова съобщи, че и досега никой от Министерство на вътрешните работи не се е свързал със фамилията , с цел да им даде информация.

Даниел Тасев тръгнал за нощна промяна в петък вечер и на сутринта не се прибрал, описа вуйна му. " На 6-ти против 7-ми детето потегля на работа и по този начин и не се прибира. Сутринта майка ми, когато е тръгнала да излиза, не го е видяла. Някъде сред 10 и 11 ч. тя ми заяви и ми присветна, че има някакъв проблем. Започнахме да звъним по телефоните - никой не вдигаше . Търсихме другари, познати... Следобед направихме връзка с началника и към този момент се задвижиха нещата да се открие къде е. Вечерта към 21 ч. ни се обадиха, че той е открит в шахта и е умрял ", сподели Катя Величкова.-->

Охранителната компания, която охранява градежа в някогашния Партиен дом е „ Дефанс Консулт ”. По информация на притежателя й Филип Чипев компанията имала ангажимент по защитата единствено нощно време и на сутринта нямало чиновник, който да смени Даниел . Обектът пък бил под специфична защита от НСО и достъп до него нямало даже управлението на компанията, а единствено трима авансово оторизирани чиновници, измежду които и Даниел.

От Инспекцията по труда също обявиха, че е почнала инспекция . Изпълнителят на ремонта в Партийния дом е обединяването „ Народно събрание груп ”, в което вземат участие компаниите „ Електрон напредък ” и „ Инженеринг 2000 ”. От „ Инженеринг 2000 ” отхвърлиха коментар с претекста, че тече следствие. Същото обявиха и от Националната работа за защита, макар информациите, че точно те дават отговор за сигурността на територията на постройката.  

По информация на Филип Чипев в петък вечерта Даниел напуснал поста си и повече от два часа разговарял със чиновници на НСО . Отново по негова информация - охранителните камери не снимали региона на шахтата.

Близките на починалия охранител обаче и досега нямат съвсем никаква информация за случилото се. " Излиза, че това дете какъв брой време е лежало и по кое време е умряло не се знае. Не знам дали има контракт. Едва през днешния ден разбрахме къде се намира натрупа. Излиза, че аз до момента в който не съм подала сигнал, че детето отсъства, никой нямаше да знае този обект дали изобщо е охраняван, това лице дали е добре или не. Не упреквам никого, желая този случай да има развиване и да се разбере каква е повода ", сподели лелята на починалия.

Междувременно стана ясно, че охранителната компания до неотдавна е била благосъстоятелност на зам.-социалния министър Султанка Петрова , а Филип Чипев е татко на внуците й. По-късно денем от Българска социалистическа партия желаеха оставката на Петрова поради спор на ползи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР