Охраната на заместник главния прокурор Борислав Сарафов е назначена още

...
Охраната на заместник главния прокурор Борислав Сарафов е назначена още
Коментари Харесай

Зарков за охраната на Сарафов: Безпрецедентна ситуация

Охраната на заместител основния прокурор Борислав Сарафов е назначена още на 15 май и ще продължи, колкото е належащо. Това изясни от парламентарната естрада правосъдният министър Крум Зарков в отговор на въпрос от някогашния правосъден министър и сегашен народен представител от ПП-ДБ Надежда Йорданова.

" Ситуацията е невиждана. Специфичното в тази ситуация е, че по естествения ред административният началник би трябвало да осведоми за заплашен магистрат, а в тази обстановка въпросният магистрат се усеща заплашен точно от своя административен началник - в тази ситуация Иван Гешев. Ситуацията е следната – Борислав Сарафов е под защита на Групово дело " Охрана "  на Министерството на правораздаването. Няма избран период, за който е назначена тази защита. Тя ще продължи, колкото е належащо. ", изясни Зарков. 

Той посочи, че тук не става дума за предпазени очевидци, а за застрашени магистрати и това е друга догадка. " Правното съображение, по което се дава защита на магистрати, е член 391 от Закона за правосъдната власт и по-точно неговата точка трета на алинея трета, съгласно която Главна дирекция " Охрана "  организира и реализира защитата на съдии, прокурори и следователи, при условия и по ред, избрани с директива на министъра на правораздаването, съгласувана с пленума на Висшия правосъден съвет. Аз бях известен и одобрих това решение на експертите да сложим господин Сарафов под защита още вечерта на 15 май ", разясни Крум Зарков.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР