Охраната на външните граници на ЕС трябва да се засили

...
Охраната на външните граници на ЕС трябва да се засили
Коментари Харесай

Румен Радев: Безкомпромисно засилване на охраната на външните граници на ЕС

Охраната на външните граници на Европейски Съюз би трябвало да се ускори безкомпромисно, съобщи през днешния ден президентът Румен Радев в Братислава, на взаимна конференция със словашкия си сътрудник Андрей Киска. Радев и Киска бяха единомислещи, че Европейски Съюз се нуждае от единно решение във връзка с миграционната политика.

„ Европа най-накрая стартира да осъзнава значимостта на тази рецесия, защото всички към този момент установихме, че политиката на отворени порти е нездравословна освен за Европа, само че тя е изключително нездравословна и за страните, откъдето идват мигрантите “, сподели Радев. И изясни: „ Защото младото потомство там, вместо да се концентрира за стабилизиране на личната си страна си слага за цел да стигне в действителност до Европа “.

„ В това отношение България още при започване на тази рецесия имаше доста по-трезво отношение от доста европейски страни “, уточни българският държавен глава.

Върховенството на закона беше друга тематика от диалозите на двамата президенти. По думите на Радев, обществото както в България, по този начин и в Словакия има интерес от определяне на високи антикорупционни практики.

„ Като общества имаме сходни провокации. И това е установяването на върховенството на закона, битката против корупцията и престъпността. Казвал съм го и в България, само че за нас европейска интеграция значи приемането на европейски модели и стандарти в битката с корупцията. И престъпността “, сподели българският държавен глава.

Президентът Киска съобщи, че България и Словакия би трябвало да извършват отговорностите си, произлизащи от участието им в  ЕС и НАТО и да са непримирими в битката с корупцията.

Двамата президент се сплотиха към мнението, че нужни условия за приемане на европейската валута са транспарантна среда на ръководство, непоколебим банков контрол и решителни дейности против порочни корупционни практики. Българският президент посочи нуждата от подробен разбор и народен проект на деяние при влизане в Еврозоната.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР