Охраната на Пеевски от НСО се плаща от данъкоплатците ©

...
Охраната на Пеевски от НСО се плаща от данъкоплатците ©
Коментари Харесай

Скромността краси дарителя

Охраната на Пеевски от НСО се заплаща от данъкоплатците

© Георги Кожухаров " За Делян Пеевски и цената на човешкия живот " - с тези пламенни думи медиите на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски възпяха благотворителната му активност.

" 46 638. Толкова са " дейните " случаи на заболели от ковид в Италия сега. Най-засегнатата от болестта страна в Европа няма даже опция да оплаче своите жертви. Ковчезите им се извозват с военни камиони към крематориума в Бергамо, с цел да се трансфорат на прахуляк. Сами в последния си път. Защото техниката не е стигнала, с цел да се помогне на всички. Един е оживял, а различен - не " написа изданието. И следва паралел: " 800 000 лева Според данни на спешния щаб и незабавната болница " Пирогов " толкоз пари е дарил депутатът и издател на " Телеграф медиа " Делян Пеевски. Без условия, без фукане. " Колко да е без фукане - информация за дареното от Пеевски участва всеки ден на първите страници на вестниците му.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики " Най-голямото подаяние е постъпило от депутата Делян Пеевски - над 683 хиляди лева Те ще бъдат употребявани за 9 апарата за обдишване, 2000 защитни костюма и над 5 хиляди теста за ковид ", заяви Нова телевизия, чийто притежател Кирил Домусчиев също се подреди измежду донорите, които сякаш не парадират. " 800 000 лева дарени досега на щаба, Пеевски пратил проби за 300 000 лева ", заяви близкият до властта " 24 часа " в понеделник.

Близък до държавното управление и Пеевски жълт уебсайт също се опита да изпере депутата от Движение за права и свободи: " Лошият " Делян Пеевски, дежурният генератор на злото съгласно " прогресивната " интелигенция, е най-големият донор в страната - към този момент е дал безплатно на лечебни заведения над 1,6 милиона лв. ".

В нито една от изявленията обаче не се уточняваше по какъв начин тъкмо Делян Пеевски стана най-богатият български политик, който в цялостна недостижимост може да си разреши да направи непретенциозно ресто на страната, която толкоз години го зарежда. Нито дума за това, че Пеевски е под държавна защита от пет години.

Нямаше и дума даже, че компаниите от най-близкото му обграждане са получили 250 млн. лева от " Българската банка за развиване ". Това са 50 млн. лева повече, отколко страната ще отпусне през същата банка на изгубилите работа поради рецесията.
И като стана дума за рецесия - никой не разяснява за какво държавното управление трябваше в сряда незабавно да подвига лимита за разноски на Държавния запас, чието ръководство трайно се свързва със скромния донор.

Благотворителността, изключително в подобен тежък миг, би трябвало да бъде насърчавана. Многократното размахване на името на един или различен донор, явно по негова воля, явно цели и други, по никакъв начин богоугодни цели. Или както се споделя в " От Матея свето Евангелие ": " И така, по кое време правиш лепта, не тръби пред себе си, както вършат лицемерците по синагоги и по улици, с цел да ги хвалят индивидите... А ти, по кое време правиш лепта, дано лявата ти ръка не знае какво прави дясната, та милостинята ти да бъде скришом; и твоят Отец, Който вижда в скришно, ще ти въздаде нескрито. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР