Огромното мнозинство от министрите на външните работи от страните членки

...
Огромното мнозинство от министрите на външните работи от страните членки
Коментари Харесай

Външните министри от ЕС не искат помощта за Палестина да спира

Огромното болшинство от министрите на външните работи от страните членки на Европейски Съюз обявиха, че съдействието с Палестинската власт би трябвало да продължи и че европейската помощ за нея не би трябвало да бъде спирана.

Това стана ясно след изключителната неофициална среща на първите дипломати, свикана поради нападението на „ Хамас “ против Израел. Тя бе водена от висшия представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел от Оман, където той бе с част от европейските министри. Останалите се включиха по видеовръзка.

Европейски Съюз ще продължи да бъде зает с всички страни и ще продължи своята финансова и политическа поддръжка за района. Брюксел също по този начин ще подсигурява, че дълготрайният му ангажимент за политическо решение, учредено на две страни, ще надживее тези трагични събития.

Външните министри потвърдиха, че Израел има правото на самозащита с цялостно съблюдаване на интернационалното право. Те разискаха и по какъв начин да продължат съдействието с Палестинската власт и да поддържат палестинския народ:

„ Направихме ясна разлика сред „ Хамас “, палестинския народ и Палестинската власт. Смятаме „ Хамас “ за терористична организация, само че Палестинската власт е друго нещо - тя е наш сътрудник. Не работим с „ Хамас “, само че да - работим дружно с Палестинската власт.

И не всички палестинци са терористи. Така, че групово наказване против палестинците би било непочтено и непродуктивно. То ще бъде против нашите ползи и ползите на мира “, съобщи Жозеп Борел.

Министрите осъдиха офанзивите на „ Хамас “, приканиха за отбрана на цивилните жители и въздържане, освобождение на заложниците, достъп до храна, вода и медикаменти в Газа в сходство с интернационалното филантропично право. Те желаеха и отварянето на филантропични коридори.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР