Огромно недоволство се заформя в Дупница, след като жител на

...
Огромно недоволство се заформя в Дупница, след като жител на
Коментари Харесай

Скандал в Дупница - привикват хора в полицията след протестите

Огромно неодобрение се заформя в Дупница, откакто гражданин на града показа в мрежата, че е получил позвъняване от полицията, в което се споделя, че би трябвало да се яви на място, с цел да си вземе наказателното разпореждане. Най-вероятно става въпрос за глоба Закона за придвижване по пътищата, Закона за административните нарушавания и санкции, Указа за битка с дребното безчинство - за дейности по време на митингите от почивните дни, които са счетени за противозаконни, като блокиране на пътна артерия.
Ето какво написа той във Фейсбук:
" Здравейте другари, преди 10 минути получих позвъняване от РПУ Дупница да вървя да си взема наказателното разпореждане. Попитах за какво ми го връчват и от къде е? Обясниха ми най-учтиво, всичко това е от 11.11.2018 година, когат сме били на митинг. И всички сме снимани от полицията и ще получим сходно разпореждане. Това е родна полиция, която пази мафията ".
Публикацията на Иван Стойков провокира вълна от мнения за броени секунди, съгражданите му са подготвени да излязат на протест.
Малко по-рано през днешния ден от Петрич пристигна информацията, че протестиращи, блокирали Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата, към този момент са подписали актовете си. По-късно пък в мрежата се появи даже информацията, че някои от петричаните са били " принудени " да подписват заявления, в които им е неразрешено да вземат участие допълнително митинги.
Въпреки актовете и възможните закани, целият Югозапад излиза на митинг идващия понеделник, 19 ноември, като за начален час е разгласен 18:30.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР