Огромно количество гориво и към момента има в потъналия преди

...
Огромно количество гориво и към момента има в потъналия преди
Коментари Харесай

Водолаз: Опасността в Созопол е голяма!

Огромно количество гориво и все още има в потъналия преди близо 100 години транспортен съд край Созопол. Това заяви в ефира на Дарик Михаил Заимов, който взе участие като водолаз доброволец в днешния подводен оглед на кораба. Засега разливът е стеснен, само че заплахата е огромна, твърди Заимов, предава " Дарик ".

Днес успяхме да създадем шест кръпки по кораба и по този начин най-малко краткотрайно да ограничим разлива, посочи той. " Положението е повече от сериозно. Има по наша преценка към 100 тона гориво изпод, които са подготвени да изплуват на повърхността, защото корабът се е разпаднал . Това е повода за този разлив ", изясни Заимов.

По думите му в този момент би трябвало доста интензивно да се ангажира страната . " Защото това, което може да се случи, може да компрометира Черноморието за години напред. На доброволни начала успяхме да ограничим разлива, само че това е безусловно краткотрайна мярка. Очаквам незабавна реакция на страната, доколкото въобще страна има ", разяснява Михаил Заимов.

Разливът беше открит преди два дни, а през вчерашния ден в Бургас министрите на околната среда и водите и на превоза Нено Димов и Ивайло Московски успокоиха, че ситуацията е под надзор. Според Михаил Заимов обаче незабавно би трябвало да се откри техника, с която да се изпомпа разливащият се мазут от морето , и това би трябвало да стартира още на следващия ден заран.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР