Огромният скандал с уговорени тенис мачове, който белгийските власти разследват,

...
Огромният скандал с уговорени тенис мачове, който белгийските власти разследват,
Коментари Харесай

Български тенисисти в световен скандал с уговорени мачове

Огромният скандал с уговорени тенис мачове, който белгийските управляващи проверяват, се разрастна и в други страни, измежду които и България. Новината заяви френският в. "Екип ", представен от Tenniskafe.

Във Франция бяха арестувани и разпитани 17 локални играчи от ниските равнища на тениса, а белгийската полиция се е свързала с сътрудниците си в България, Съединени американски щати, Германия, Холандия, Египет и Словакия, където също има забъркани играчи.

Разследването се води от управляващите в Белгия, тъй като там се намира считаният за глава на цялата незаконна скица Григор Саргасян, който сега е под домакински арест.

Според някои от разпитаните играчи, арменецът е прочут в тези среди като "Маестрото " и е диригент на структурата за манипулиране на срещите.

Имената на играчите се пазят в загадка до момента в който тече следствието. Всички са от по-ниските равнища на тениса, като играят най-вече на шампионати от сериите "Чалънджър ". Не са забъркани елитни състезатели, твърди "Екип ".

Вече някои от разпитаните французи са признали, че са получавали пари за уговаряне на мачове, а един от тях е разкрил за над 20 срещи, от които е проработил близо 30 000 евро. Пари, които инак няма по какъв начин да получи от награден фонд на шампионати поради ниския си ранкинг.

Известни са имената единствено на четирима от французите, като всичките са отвън първите 350 в света.

Белгийските управляващи настояват, че в листата все още има 137 тенисисити, измежду които и такива от България, само че имената им все още са загадка.

Те са получавали межу 500 и 3000 евро, според от това, дали са уговаряли даден гейм, сет или цялостен мач.

Разпитаните разказвали, че по този начин нареченият "Маестро " обикалял из нискоразрядните шампионати и на място предложил на даден тенисист да взе участие в схемата.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР