Огромният руски износ на дизелово гориво и други рафинирани продукти,

...
Огромният руски износ на дизелово гориво и други рафинирани продукти,
Коментари Харесай

Руското гориво се насочва към Близкия изток: поставен е шестгодишен рекорд в доставките

Огромният съветски експорт на дизелово гориво и други рафинирани артикули, които мнозина в Европа отхвърлят, бързо се пренасочва към Близкия изток.

Потоците към района от Русия се усилват всеки месец от февруари, когато стартира спорът в Украйна. По данни на Vortexa (с централа в Лондон), които Bloomberg цитира на 13 юли, през юни те са достигнали 155 000 барела дневно. Междувременно европейският импорт на съветско гориво през този интервал е намалял с 30%.

Въпреки че доставките за Близкия изток не са нови, актуалните потоци от нефт и рафинирани артикули демонстрират по какъв начин геополитическата рецесия към Украйна прекатурва от дълго време откритите търговски пътища и основава благоприятни условия за търговците в Близкия изток и Азия, показва организацията.

„ С наближаването на края на годината потокът може да се усили “, споделя Джонатан Лейч, петролен анализатор в Turner, Mason & Co., имайки поради съветския дизел за купувачи в района на Близкия изток.

Според него е доста евентуално да бъде предоставена суверенна застраховка на корабоплаването, която да покрива такива доставки на петролни артикули, най-вече от самата Русия.

По-голямата част от вноса на Близкия изток от Русия е мазут, излишък от процеса на пречистване на петрол, който постоянно се употребява за произвеждане на електрическа енергия и мореплаване. Доставките включват още бензин, дизелово гориво и авиационен керосин.

Вносът на петролни артикули от Русия в Близкия изток предишния месец доближи най-високото равнище най-малко от началото на 2016 година Повече от една трета е била в центъра за търговия и предпазване на нефт във Фуджейра (Обединени арабски емирства).

Според Коен Весълс, старши анализатор на петролни артикули в Energy Aspects, следенето на това какво се случва с горивото с съветски генезис, откакто бъде разтоварено във Фуджейра, е „ мъчно “.

В същото време източникът на Bloomberg допуска, че доставките в последна сметка могат да се забавят заради бъдещи ограничавания, свързани със застраховането на корабоплаването, защото тогава Русия ще зависи основно от личния си флот за транспорт на товари.

Според Vortexa актуалният импорт от Русия в Близкия изток ще надвиши върха от юни, като доставките надвишават 220 000 барела дневно сред 1 юли и 11 юли. Въпреки това те съставляват относително дребна част от целия съветски експорт на петролни артикули.

Те също по този начин надалеч не компенсират спада на европейския импорт от страната, който спадна с повече от половин милион барела дневно сред февруари и юни, съгласно обява на Bloomberg.

Както EADaily заяви, Египет се трансформира в главен снабдител на мазут за Саудитска Арабия. През юни кралството получи 3,2 милиона барела гориво за своите електроцентрали от най-голямата арабска република, най-високата цифра от най-малко шест години, съгласно данни на Vortexa. Междувременно вносът на мазут от Русия в Египет набъбна до 1,8 милиона барела, което е най-високото равнище най-малко от 2016 година

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР