Огромният пожар, който избухна в Националния музей на Бразилия в

...
Огромният пожар, който избухна в Националния музей на Бразилия в
Коментари Харесай

Пожарът в бразилския национален музей е унищожил почти всички експонати

Огромният пожар, който избухна в Националния музей на Бразилия в неделя, е унищожил съвсем цялата му сбирка от скъпи експонати.

" Всичко свърши ", съобщи обезверен специалистът Марко Аурелио Калдас - един от дребното хора, влезнали в опожарената постройка - представен от локален вестник.
Снимка: Reuters
Единствените измежду 20-те милиона експоната, които са оживели, са метеоритите, които са устойчиви на високи температури, показва различен вестник.
Пожар опустоши Националния музей на Бразилия в Рио де Жанейро Музеят съхранява 20 милиона скъпи експонати
Заместник-директорът на музея Кристиана Сережо добави, че са оживели едвам 10% от експонатите. Тя означи, че детекторът за пушек в постройката не се е задействал.

Други чиновници на музея се оплакаха от незадоволително финансиране, което е попречило да бъдат реализирани по-високи стандарти за сигурност, заяви Асошиейтед прес. Те настояват, че са били наясно с рисковете от подобен случай.

Няколкостотин души се събраха на митинг пред музея през вчерашния ден. Те бяха разпръснати от полицията със сълзотворен газ и пикантен спрей.
Снимка: Reuters
Националният музей на Бразилия се намира в постройката от 1892 година Преди това тя е била резиденция поредно на португалското кралско и на бразилското императорско семейство. " 200 години на работа, проучвания и знание бяха изгубени. Това е печален ден за всички бразилци ", написа в „ Туитър” президентът Мишел Темер.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР