Огромният пожар, който избухна в Националния музей на Бразилия в

...
Огромният пожар, който избухна в Националния музей на Бразилия в
Коментари Харесай

Огромният пожар е унищожил почти всички експонати на Националния музей на Бразилия

Огромният пожар, който избухна в Националния музей на Бразилия в неделя, е унищожил съвсем цялата му сбирка от скъпи експонати, съобщи ДПА, като се базира на локални медии.

"Всичко свърши ", съобщи обезверен специалистът Марко Аурелио Калдас - един от дребното хора, влезнали в опожарената постройка - представен от в. "Фоля де Сао Пауло ".

Според бразилския всекидневник единствените измежду 20-те милиона експоната, които са оживели, са метеоритите, които са устойчиви на високи температури.

Според оценки на заместник-директора на Националния музей Кристиана Сережо са оживели едвам 10 % от експонатите, съобщи ТАСС.

Тя означи, че детекторът за пушек в постройката не се е задействал.

Други чиновници на музея се оплакаха от незадоволително финансиране, което е попречило да бъдат реализирани по-високи стандарти за сигурност, заяви Асошиейтед прес. Те настояват, че са били наясно с рисковете от подобен случай.

Няколкостотин души се събраха на митинг пред музея през вчерашния ден. Те бяха разпръснати от полицията със сълзотворен газ и пикантен спрей.

Националният музей на Бразилия се обитава в постройката от 1892 година Преди това тя е била резиденция поредно на португалското кралско и на бразилското императорско семейство, отбелязва ДПА.

"Двеста години на работа, проучвания и знание бяха изгубени. Това е печален ден за всички бразилци ", написа в Туитър президентът Мишел Темер.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР