Огромният пазар на Китай дава широко пространство за развитие на

...
Огромният пазар на Китай дава широко пространство за развитие на
Коментари Харесай

Китай с мерки за стимулиране на потреблението в страната

Огромният пазар на Китай дава необятно пространство за развиване на задграничните компании, по тази причина комерсиалните разногласия и тарифните ограничения от американска страна ще навредят на ползите на Съединени американски щати и ще имат негативно въздействие върху развиването на международната стопанска система. Тази позиция споделят редица китайски специалисти, представени от "Радио Китай ".

Икономическите връзки сред Китай и Съединени американски щати няма да се прекратят поради комерсиалните разногласия и Вашингтон би трябвало да се вслуша в гласа на американските бизнесмени и потребителите, акцентират още специалистите. "Икономическите правила не могат да бъдат нарушавани, и икономическите връзки сред Китай и Съединени американски щати няма да се прекратят. Американските предприятия няма да се откажат от опциите и пазара на Китай ", означи заместител шефът на китайския държавен институт за иновационно развиване към университета "Тундзи " Шъ Дзиенсюн.

Директорът на Института за интернационалните финанси и търговия при Шанхайския университет за непознати езици Джан Югуей посочи, че китайските артикули носят трайни изгоди за американските консуматори и не е рационален метод Вашингтон да се пробва да стопира икономическите връзки сред двете страни. "Китай не се опасява от комерсиална война и не я желае. Страната ще продължи качественото развиване на стопанската система си ", означиха специалистите.

Междувременно Китай разгласи предприемането на серия от ограничения за поощряване на потреблението. Като част от новия пакет политики за стимулиране на потреблението в страната ще бъдат облекчени рестрикциите върху покупките на коли, с цел да се усилят продажбите в промишлеността. Районите с сходни ограничавания ще би трябвало да облекчат или отстранен тези политики. В управлението с насоки на китайския държавен съвет са посочени 20 съответни ограничения в поддръжка на потреблението, измежду които приложението на нови технологии, подобряването на инфраструктурата на комерсиалните улици и ускоряването на развиването на веригите магазини за търговия на дребно.

Потреблението играе все по-голяма роля в китайската стопанска система, като е асъдействало с повече от 60% за растежа на брутния вътрешен артикул на страната през първата половина на годината. Въпреки постоянното разширение на локалния пазар, Китай към момента е изправен пред доста провокации, свързани с неналичието на нововъведения при обичайните канали за продажба на дребно и незадоволителната доставка на артикули и услуги. Целта на новите политики на страната е да се разгърне потребителския капацитет в Китай и по-добре да бъдат посрещнати потребностите на китайските консуматори.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР