Огромният небостъргач Intempo вече е факт. Това е най-високата жилищна

...
Огромният небостъргач Intempo вече е факт. Това е най-високата жилищна
Коментари Харесай

Най-високата жилищна сграда в Европа вече е факт

Огромният небостъргач Intempo към този момент е реалност. Това е най-високата жилищна постройка в Европа – 187 метра. Строителството ѝ лиши 17 години. В 47-етажната постройка са инсталирани най-бързите асансьори в Испания, които се движат със скорост от 4.2 метра в секунда и доближават от партера до върха единствено за 52 секунди. Двете кули имат топла връзка на последните етажи, където са ситуирани пентахаусите. Всеки от тях коства близо 2 млн. EUR. Цената на останалите жилища стартира от 257 000 EUR.

По данни на медиатори, 100 от общо 256 жилища са продадени още преди постройката да бъде изцяло подготвена. От тях 60% са испанци, а останалите чужденци – руснаци, скандинавци, германци и белгийци. Интересно е да се означи, че британците, които са 40% от купувачите на недвижими парцели в Бенидорм не са показали интерес към емблематичната постройка.

Intempo смени доста притежатели преди сегашният притежател – фондът SVPGlobal, да заплати 60 млн. EUR дълг по плана на банката за „ неприятни заеми “ Sareb.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР