Огромният интерес към изложбата ВАСИЛ ИВАНОВ. КОЛЕКЦИЯ БОРИС БЕКЯРОВ по

...
Огромният интерес към изложбата ВАСИЛ ИВАНОВ. КОЛЕКЦИЯ БОРИС БЕКЯРОВ по
Коментари Харесай

Музика на Петър Дънов ще огласи Националната галерия

Огромният интерес към изложбата ВАСИЛ ИВАНОВ. КОЛЕКЦИЯ БОРИС БЕКЯРОВ по случай 110 години от рождението на художника в Национална Галерия предизвика уредниците за две нови събития. Първото от тях ще бъде кураторският тур в изложбата , плануван за 21 април (неделя) от 11 часа. Участниците ще имат опция да се срещнат с куратора на експозицията Иво Милев, да научат повече за концепцията и осъществяването на тази впечатляваща галерия, за историята и наличието на сбирката на Борис Бекяров, за създателя Васил Иванов и неговата магнетична персона.
Специалният тематичен концерт е идващото от мероприятията, съпровождащи изложбата ВАСИЛ ИВАНОВ. КОЛЕКЦИЯ БОРИС БЕКЯРОВ. Музиката е неизменима част от ежедневния живот на Васил Иванов на дъновския Изгрев. Музикалността на неговите композиции е открита още от най-ранните му рецензенти и следва всички мнения за неговото творчество.
В концерта ще бъдат показа творби на Учителя Петър Дънов и особено подбрани за тематиката типичен творби. Изпълнители са Гиргина Гиргинова – сопран, Йоана Стратева - цигулка и Ивелина Иванчева - пиано.

Концертът е на 23 април от 18:30 часа в залите на изложбата ВАСИЛ ИВАНОВ. 1909 - 1975. КОЛЕКЦИЯ БОРИС БЕКЯРОВ в Национална изложба, Двореца.
Изложбата ВАСИЛ ИВАНОВ. КОЛЕКЦИЯ БОРИС БЕКЯРОВ може да видите до 19 май 2019 година в залите на Национална Галерия, Двореца.
Повете информация ще намерите на страницата на събитието - https://www.facebook.com/events/2691678767516235/

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР