Огромният хотелски комплекс Сънсет Ризорт в Поморие, известен в града

...
Огромният хотелски комплекс Сънсет Ризорт в Поморие, известен в града
Коментари Харесай

Огромният комплекс “Сънсет Ризорт“ в Поморие фалира, 500 души остават без работа

Огромният хотелски комплекс " Сънсет Ризорт " в Поморие, прочут в града като " Холандското населено място ", няма да работи през идващия летен сезон, разгласи на среща с представители на туристическия отрасъл кметът на общината Иван Алексиев, представен от Българска телеграфна агенция.
Прочетете още
 „ Това ще бъде съществено предизвикателство през летния сезона на 2023 година. Холандското населено място банкрутира! 3 000 кревати са заключени, няма да работи “, съобщи Алексиев. По думите му, това ще има изключително отрицателен резултат върху развиването на туризма в Поморие и най-много върху кв. „ Св. Георги “.

" 450 – 500 души към този момент са освободени доколкото ми е известно. Това е разследване на несъответстващата държавна политика в региона на туризма. Как това министерство на туризма не можа да направи един закон, който да обособи частите в хотелите, които се продават. В момента виждаме кавги – не могат да се схвана за тока, не могат да се схванат за водата, за общите елементи ", сподели още Иван Алексиев.

Пред хотелиерите той разгласи още, че са водени са диалози с министъра на туризма за компенсациите, които те ще получат за настанените в базите им украински жители, получили филантропичен статут у нас. " Средства ще има ", успокои кметът.

От своя страна хотелиери сложиха въпроса за удължаването на сезона. Според едно от предложенията, общината би трябвало да намерения за културния си календар, който да обхване повече събития през септември. Някои от хотелиерите поддържаха мнението, че рекламата на града би трябвало да бъде по-тясно таргетирана, като се акцентира на пазари като Полша и Чехия.

През миналия летен сезон в община Поморие са посрещнати повече български туристи - 51 064, излиза наяве от направения от администрацията разбор на летните месеци. Голяма част от нашите сънародници обаче, регистрираха хотелиерите, са били в града за по този начин наречените дълги уикенди – или петък събота и неделя, без да генерират съществени доходи за локалната стопанска система.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР