Огромният дълг на община Кърджали за сметосъбиране, натрупан към досегашния

...
Огромният дълг на община Кърджали за сметосъбиране, натрупан към досегашния
Коментари Харесай

Огромният дълг на Кърджали към фирма на Вълка не попречи в избора ѝ за още 5 години

Огромният дълг на община Кърджали за сметосъбиране, насъбран към досегашния реализатор, не попречи на община Кърджали да го избере още веднъж за още пет години, излиза наяве от съобщение за подписан контракт в Агенцията за публични поръчки.
Новият конкракт с консорциум " Грийн партнърс – БКС " е на стойност 25 млн. лева Той е за сметосъбиране и сметоизвозване, поддържане чистотата на териториите за публично прилагане в община Кърджали, в това число зимно поддържане и снегопочистване.
Водещ сътрудник в обединяването е " Грийн партнърс " – София. Неин автентичен притежател по данни от Търговския указател е Румен Гайтански-Юнг, по-известен като Вълка поради компанията му " Волф ", с която чистеше боклука в София . С по-малко присъединяване е " БКС – Христо Нанев " ЕООД.
Предишният контракт със същия консорциум е за сумата от 20 млн. лева, само че касае единствено чистотата. Той е подписан през октомври 2013 година, за период от пет години, като на процедура той е изминал през октомври предходната година. Точно месец по-късно – ноември 2018 година Общинският съвет на Кърджали по искане на кмета Хасан Азис е одобрил цесия за неплатен и трансфериран дълг на консорциума за сумата от 11 890 194 лева .
Местният парламент е дал позволение на градоначалника да подпише съглашения с цесионера Търговска банка " Д " за разсрочено заплащане на дължимите суми по контракт с ДЗЗД " ГРИЙН ПАРТНЪРС-БКС " и със " ЗАУБА " ЕАД - като това сдружение е владеене на " Волф " АД – София, чийто автентичен притежател още веднъж е Румен Гайтански-Юнг. А източниците за осъществяване на съглашението са събиране на остарели отговорности /недобори/, от план-сметките за Твърди битови отпадъци, външни източници и личните доходи, постъпващи по бюджета на общината.  
Според оферти график отговорностите ще се погасяват за 10 години при годишен лихвен % 2,9 на 100.
От опозицията тогава упрекнаха кмета, че се губят едни 10 милиона лв. за сметосъбиране.
" Всички комисии работиха на мрачно ", споделил ръководителят на групата съветници от ГЕРБ Огнян Иванов, представен от БНР. 
" Недопустимо е вчера, в 2 часа, откакто са минали всички комисии, да получим по имейла защо става въпрос. Вчера получихме документа-уведомление от " Д " банк по електронната поща. Цялото това нещо е измислено и съвършено изпълнено, вие сте злобен талант ", били думите на Иванов към Хасан Азис.
Според него налозите за сметосъбиране се събират за последните години над 105-110% от жителите, жителите са правилни и чакат да получат услуга за това. " За този интервал са събрани най-малко 18 милиона, разплатени 8, липсват 10. Къде са парите на хората - 10 милиона ", е представен да споделя още Иванов. 
Какво се случва с бизнеса на Вълка в София - припомнете си в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР