Огромните камиони са неразделна част от трафика във всяка страна,

...
Огромните камиони са неразделна част от трафика във всяка страна,
Коментари Харесай

Защо TIR-овете дразнят всички на пътя

Огромните камиони са неразделна част от трафика във всяка страна, те доставят всички артикули, които купуваме всеки ден. Но това не ни пречи да не харесваме камионите. Ето за какво.
Движат се постепенно `Защо

Тези големи машини транспортират десетки тонове товари, да не приказваме за извънгабаритните такива. Причината за бавното им придвижване е напълно рационална - такава маса освен се форсира постепенно, само че и се забавя доста постепенно, плюс това, че по пътя постоянно има завои, в които би трябвало да се вместят. Безопасността на придвижването би трябвало да е преди всичко, тъй че не се ядосвайте, а разбирайте водачите на камиони.

Техните обрати и завои заемат целия път `Защо

Шофьорите добре познават своите камиони, техните размери и радиус на завой. Но даже и това не е задоволително за осъществяване на такива маневри като " противоположен завой ". Най-тежко е ситуацията в града, по тесни улици, а и при неприятни климатични условия, като лед или сняг на пътя. Да, задръстването заради обпръщащ камион може да вбеси водачите на леки коли, само че това не е по виновност на водачите на камиони.
Когато се изпреварват, дълго време заемат две ленти `Защо

Както бе упоменато нагоре, скоростта на камионите е лимитирана, тъй че в случай че един водач на камион реши да изпревари различен, тогава маневрата може да се забави. Леките коли са оставени да наблюдават маневрата в опашката и в очакване на края на това деяние.
Идват в града `Защо

По целия свят градските управляващи вършат всичко, с цел да понижат броя на тежкотоварните камиони в града. По принцип всички те се разтоварват в хранилища в покрайнините на градовете, откъдето лекотоварните транспортни средства към този момент доставят стоките до магазините. И въпреки всичко е невероятно изцяло да бъдат отстранени от града и с това също би трябвало да се примирим.
Зареждат дълго време `Защо

Да стигнеш до бензиностанция, където всички колонки са цялостни с камиони или специфична техника, е най-лошото нещо, което може да се случи на закъсняващ за работа гражданин от някое предградие, да вземем за пример. Обемът на резервоара на огромните камиони, дело на европейски компании (Scania, Volvo, DAF, Renault) е съвсем един звук, естествено те прекарват доста повече време на бензиностанцията, в сравнение с дребна кола.
Вредни газове `Защо

Когато се приближите, изключително до по-стар камион, би трябвало да имате подготвеност да пандизите прозорците, в противоположен случай интериорът на колата може да се изпълни с аромата на изгорелите газове от дизеловото страшилище. Да си в запушване зад подобен камион също е не е най-голямото наслаждение.
Те са доста шумни `Защо

Ако имате нещастието да живеете покрай автомагистралата или в случай че пътувате с кола и нощувате в крайпътен хотел, тогава вие персонално ще чуете тези звуци. Камионите са доста шумни при и по време на придвижване, и когато работят на място. През деня не е толкоз видимо, само че измежду нощ, в случай че не сте привикнали с тези звуци, несъмнено ще се разсъните.
Обширна сляпа зона `Защо

През нощта и при неприятна видимост този проблем става още по-осезаем. Малко евентуално е да не забележите приближаването на камиона, само че водачът му постоянно не вижда колите, които се пробват да го изпреварят. Струва си да се обмислят големите " слепи зони " на тежките камиони. И освен при изпреварване, само че и когато самите те са пред вас. Колкото по-голям е камионът, толкоз по-малко надзор има лидерът му над видимостта настрана и откъм гърба. Проблемът не е в водача, а в лимитираните благоприятни условия на страничните огледала.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР