Огромните и продължителни усилия за стопяване на някой и друг

...
Огромните и продължителни усилия за стопяване на някой и друг
Коментари Харесай

Замразяваме си нерва на глада за по-трайно отслабване?!


Огромните и продължителни старания за стопяване на някой и различен непотребен кг сами по себе си са задоволителна спънка пред устрема за намаляване. Не стига това, ами даже и най-трудно извоюваният триумф в тази тенденция може скоропостижно да се стопи под въздействие на така наречен йо - йо резултат , водещ до бързо възобновяване на изгубените килограми. Учените обаче към този момент създават дейни и постоянно ексцентрични средства за задържане резултата от отслабването колкото се може по-дълго.

95% от подлагащите се на диета връщат първичните си килограми единствено в границите на 6 до 12 месеца след преустановяване на диетата. Като съществена причина за това се показва отрицателната реакция на тялото към понижения калориен банкет. То се стреми оптимално бързо да възвърне изгубеното в интервала на диетата, а водеща роля за това има нервната система . Точно тази специфичност кара екип учени от Атланта, Съединени американски щати, да разработят способ за намаляване, основан на повлияване на нервната система.

Учените организират специфичен опит, целящ да се открие метод за трайно задържане на тежестта след намаляване, като за задачата упражняват влияние върху така наречен нерв на глада .

Нервът на глада е отклонение на блуждаещия нерв, което инервира обособени зони на стомашно-чревния тракт. Той подава чувството за апетит към мозъка, а в същото време до момента в който се храним, нервът на глада регистрира това и в избран миг осведоми мозъка, че сме сити и храненето може да се прекрати. Базирайки се на тези данни, учените от Атланта организират опит при който с минимална процедура блокират интензивността на нерва на глада единствено за две минути. Доказват, че този резултат оказва помощ за отзвучаване на глада, за понижаване на апетита и надлежно за предварителна защита на йо-йо резултата при хора, които пробват да отслабнат .

Активността на нерва на глада се потиска посредством слагане на специфична дребна сонда, която безусловно замразява активността му за няколко минути, а след премахването й, тя се възвръща. До момента методът е изпитан при единствено 10 доброволци, само че даже дребният насъбран опит демонстрира, че странични резултати няма и следствията за тежестта и здравето са положителни.

Свързани публикации.. Балансирането на 4 хормона подкрепя отслабването 0 Топ 5 най-ефективни извършения за горене на калории 0 Хормони са отговорни за йо-йо резултата от диетите 2

Проследяването положението на доброволците с времето демонстрира сполучливо понижаване на апетита и надлежно прогресивно съкращаване на тежестта. С оглед на това, че

всички доброволци са били с доста висок показател на телесна маса, позитивният резултат върху тежестта не може да се смята за сигурен при всеки, подложил се на процедурата.

Проучването продължава за определяне успеваемостта от метода при хора, които имат по - леки проблеми с тежестта . Учените чакат позитивният резултат за понижаване на апетита да помогне за унищожаване на йо-йо резултата и за трайно задържане на по-ниското тегло след отслабването.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР