Огромни задръствания се образуваха вчера в Париж в последните часове

...
Огромни задръствания се образуваха вчера в Париж в последните часове
Коментари Харесай

Франция изпадна в хаос пред втория локдаун

Огромни тапи се образуваха през вчерашния ден в Париж в последните часове преди Франция да влезе в режим на строги ограничавания поради ковид за повторно тази година, заяви ДПА.

Докато водачите бързаха да се приберат вкъщи или да изоставен столицата, се образуваха тапи с обща дължина от 700 км, над два пъти по-дълги от елементарното.

На левия бряг на Сена терасите на кафенетата бяха цялостни най-вече с младежи, възползващи се от последния си късмет да изпият легално по пиво с приятелите си.

 По последно пиво в Париж преди новата национална карантина
По последно пиво в Париж преди новата национална карантина
Снимка: AP/БТА

В една огромна книжарница опашката от хора, правещи покупки в последния миг, бе от първия надпартерен етаж, надолу по стълбите, чак до касата на приземния етаж.

Фризьорите изнемогваха с непрекъснатия поток от клиенти. " Човек ще си намерения, че Коледа е пристигнала по-рано ", сподели фризьорка на име Кати Дюотбоа пред Ройтерс.

" Ще бъде доста мъчно за нас. Коледният сезон е доста значим за нашите доходи. Имаме възприятието, че плащаме, че сме осъдени за грешките на други ", съобщи тя.

Какви са изискванията на френската карантина

Французите ще могат да напущат дома си единствено с цел да пазарят храна и медикаменти, да отидат на работа или по неотложни фамилни аргументи.

Сред уважителните аргументи за излизане ще бъде и карането на деца на учебно заведение. Училищата остават отворени, за разлика от пролетта, когато просветителните институции бяха затворени.

 Европа се затваря: Испания в изключително състояние до май, хиляди служители на реда по улиците в Германия Виж още

Децата над шест години ще би трябвало да носят маски по време на уроците. Досега правилото се прилагаше за деца над 11 години.

Университетите няма да работят. Кафета и заведения за хранене също. Затварят магазините и другите търговски обекти, като се изключи супермаркети, публични перални, аптеки, оптики, автосервизи и магазини за авточасти.

Разрешава се също по този начин излизането за подготовка веднъж дневно за час.

Хората ще би трябвало да работят наложително от у дома, в случай че това не е механически невероятно, сподели министърът на труда Елизабет Борн.

Остават отворени институциите, предлагащи на жителите административни услуги. Отворени остават църкви, джамии и синагоги, само че сватби ще са вероятни единствено с стеснен брой присъстващи.

Хотелите ще действат при стеснен потенциал и ще одобряват единствено посетители, които пътуват по работа.

Границите сред Франция и другите страни от Европейски Съюз остават отворени. Забранява се влизането във Франция от страни отвън Европейски Съюз, с изключение на при специфични условия.

Какви обезщетения планува държавното управление

Френското държавно управление ще вкара данъчно облекчение за притежатели на парцели, които опростят част от наема на компании, които са спрели работа поради новите ограничения за битка с ковид, сподели финансовият министър Брюно Льо Мер, представен от Ройтерс.

От мярката ще се възползват компании с под 250 души личен състав, на които е било подредено да затворят, както и хотели и заведения за хранене.

Всеки притежател на неподвижен парцел, който от октомври до декември тази година опрости наема най-малко за месец, ще получи данъчен заем, равняващ се на 30 % от опростения наем.

Льо Мер сподели, че за всеки месец от карантината е планувана финансова помощ в размер на 15 милиарда евро.

По калкулации на министъра новото затваряне ще докара до спад на икономическата активност с близо 15 %, съобщи Франс прес.

Той напомни, че при затварянето напролет икономическата активност е спаднала с 30 на 100. Но този път са планувани по-целенасочени ограничения за подкрепяне на фирмите и се чака два пъти по-малко намаляване, сподели Льо Мер.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР