Огромни тълпи от опечалените, които изпълниха улиците на централен Лондон

...
Огромни тълпи от опечалените, които изпълниха улиците на централен Лондон
Коментари Харесай

Последно сбогом: Погребват кралица Елизабет до обичния й Фил...

Огромни тълпи от опечалените, които извършиха улиците на централен Лондон през днешния ден за погребението на кралица Елизабет II, следиха с боязън по какъв начин ковчегът на единствения монарх, който множеството британци познават, пое по последния си път.



Море от хора държаха мобилни телефони на Парламентарния площад, с цел да снимат зрелищната върволица, която придвижи ковчега на кралицата от Уестминстърското абатство след службата с наличието на водачи от целия свят, предава БГНЕС.



От сряда ковчегът на кралицата, затрупан с знамена, се намираше в парламентарната зала Уестминстър. Стотици хиляди хора влязоха в нея, с цел да отдадат почитта си. Вратите на залата бяха дефинитивно затворени в 6:30 ч. през днешния ден, с цел да се приготви преместването на ковчега в Уестминстърското абатство. Настроението в Уайтхол беше приповдигнато в навечерието на погребението, само че в 10:44 ч. то стана тъмно, като звукът на тръби, носещ се през тълпата, алармира, че тялото на кралицата се придвижва в Уестминстърското абатство. Тълпите се скупчиха към тези, които съумяха да заловен директно предаване на телефоните си, като повтаряне на коронацията на кралицата през 1953 година, когато фамилии се събираха в домовете, късметлии да имат тв приемник. Други трябваше да се задоволят с радиопредаване на службата, предавано по високоговорителите. В Уиндзор шест великански екрана, показващи погребението, бяха ситуирани по продължение на необятната Дълга алея до мястото за финален покой на кралицата в замъка.



Под крясъци и звуците на тръби и барабани каретата с оръжието - употребена при всяко държавно заравяне по-късно на кралица Виктория през 1901 година, беше изтеглена от 142 младши моряци от Кралските военноморски сили през Парламентарния площад до Уестминстърското абатство.

Преди началото на службата в 10:00 ч. по Гринуич теноровата камбана на хилядолетната черква удари 96 пъти на едноминутни шпации - по един за всяка година от живота на кралицата.

Най-дългогодишният монарх в английската история умря на 8 септември в Балморал, нейното леговище в Шотландската планина, след година на влошено здраве.

Нейният максимален наследник и правоприемник, крал Чарлз III, облечен в церемониална военна униформа, последва тържествената върволица дружно с тримата си братя и сестри.



Късно в неделя 73-годишният Чарлз и брачната половинка му, кралицата-консорт Камила, обявиха, че са " надълбоко трогнати " от потока от послания на обществеността.

" Тъй като всички ние се приготвяме да си кажем последно довиждане, желаех просто да употребявам тази опция, с цел да ви благодаря ", сподели той.

Правнуците на кралица Елизабет II Джордж и Шарлот участват на нейното заравяне през днешния ден, с което дават знак за по-важната роля, която занапред ще играят като деца на първият в линията за заместничество на трона.



Двете най-големи деца на принца и принцесата на Уелс се причислиха към погребалната върволица, тръгнала от Уестминстърското абатство.

Деветгодишният принц Джордж и седемгодишната принцеса Шарлот вървяха дружно с майка си Катрин, принцеса на Уелс, и татко си Уилям, принц на Уелс, който стана първи в линията за трона след възкачването на Чарлз.

Джордж, който в този момент е втори по ред за трона, носеше мрачен костюм и вратовръзка, а косата му беше сресана и разграничена на една страна. Поразително наподобяващ на татко си на същата възраст, той изглеждаше сериозен. Сестра му Шарлот носеше черна рокля и шапка. По-малкият им брат Луи, на четири години, не взе присъединяване.



Въпреки че Джордж и Шарлот са доста по-малки, сцените от погребението провокираха мемоари за Уилям и брат му Хари, които вървяха зад ковчега на майка си Даяна, принцесата на Уелс, през 1997 година, когато бяха надлежно на 15 и 12 години.

Уилям съобщи пред представители на обществеността, че ходенето зад ковчега на кралицата, когато той беше изнесен в върволица от Бъкингамския замък до Уестминстър в сряда, е " върнало мемоари " от погребението на майка му.



Късно следобяд ковчегът на кралица Елизабет II дойде около притихнали тълпи в замъка Уиндзор за последната работа в параклиса " Сейнт Джордж " преди погребението. Кралската катафалка, отрупана с цветя от доброжелатели по време на пътуването от Лондон, се движеше умерено по алеята във военна върволица под звъна на камбани и церемониална пукотевица.

В ранната вечер ковчегът на кралица Елизабет II бе спуснат в кралската гробница в замъка Уиндзор. Ковчегът на Елизабет II ще лежи в мемориалния параклис на татко си, крал Джордж VI, на територията на замъка Уиндзор, до този на своя брачен партньор, принц Филип, умрял година преди нея, като и до праха на сестра си принцеса Маргарет, майка им, наричана също Елизабет, и татко си Джордж VI.



31-годишната Рианън Търнбул и партньорката ѝ Джули Тейлър са пътували четири часа от Южен Уелс, с цел да бъдат в центъра на събитията.

" Можем да се гордеем с това, че всички сме дружно тук, в този парк. Има хора на всякаква възраст, деца, възрастни ", сподели тя.

Когато над Темза се разсъмна, хиляди доброжелатели към този момент излизаха от метростанциите, с цел да се причислят към тези, които бяха лагерували през нощта в държавния квартал Уайтхол.

" Това е част от историята ", споделя Бетани Биърдмор, 26-годишна счетоводителка, чийто брат е гвардеец от Гренадирския полк и взе участие в церемониите. " През моя живот няма да има друга кралица ".

Пенсионираният здравен служащ Вероника Книбс-Хюз, която е чернокожа, сподели, че има вяра, че възприятието за единение през последните дни, чиято кулминационна точка е погребението, " ще се прояви по някакъв добър метод “.

" Всеки от нас ще отнесе нещо със себе си. Аз съм от етническо малцинство, от време на време се усещам малко маргинализирана, а в този момент всичко е доста приобщаващо. Това е гласът на хората, ние сме безмълвен глас, само че приказваме “.

60-годишната Елизабет Търнър е пристигнала чак от Британска Колумбия в Канада, за която също кралицата е държавен глава.

" Да бъдеш в Уиндзор е като поклонническо пътешестване. Затрогващо е да видиш всички тези хора, които са пристигнали да отдадат респект ", сподели тя.

39-годишната Мариана Смит се пробва да сдържи страстите си, откакто напуща дома си по-рано със фамилията си, с цел да бъде измежду тълпата.

" Беше прелестно, толкоз прочувствено, просто красиво ", сподели тя. " Цялата навалица изживяваше този паметен миг ". 

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР