Огромни сухи клони са надвиснали над пътеката, която води към

...
Огромни сухи клони са надвиснали над пътеката, която води към
Коментари Харесай

Опасни клони дебнат за жертви на Сахат тепе

Огромни сухи клони са надвиснали над пътеката, която води към часовниковата кула на Сахат тепе, видя кореспондент на „ Марица “. Опасността за минувачите е напълно действителна, тъй като с идването на есента и понижаването на температурите ще се появят и мощни пориви напразно, които елементарно биха могли да отчупят клоните.

Калдъръмената пътека на тепето потегля от лятното кино, като криволичи и доближава до площадчето сред двата върха на хълма. Това е едно от обичаните места за разходки на пловдивчани и доста хора минават всекидневно отсам.

Още при започване на изкачването се виждат огромни клони, които към този момент са паднали.
По-нагоре заплахата е още по-голяма. В непосредственост до първото устроено място за отмора репортерът ни видя голям клон, който едвам се крепи към ствола на дървото. Негов другар към този момент е тупнал на земята. За благополучие до този миг няма данни за потърпевши жители, само че неприятното време занапред следва.

Съобразителни жители са употребявали част от падналите клони и дървета, с цел да възстановят потрошена от вандалите скамейка в подножието на върха.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР