Огромни опашки предшестваха началото на тазгодишното 14-то издание на Европейската

...
Огромни опашки предшестваха началото на тазгодишното 14-то издание на Европейската
Коментари Харесай

Огромни опашки пред музеите в София за Европейската нощ


Огромни опашки предшестваха началото на тазгодишното 14-то издание на Европейската нощ на музеите. Безплатният вход важи до среднощ за 48 галерии и музеи в София, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Дългата опашка пред Националната художествена изложба не отхвърли искащите да влязат и да видят експозицията с картини на Бернини.

„ Вече е фамилна традиция всяка година на тази дата сме по трасето. Ходим по музеи и през останалата част от годината, тъй като синът ни се занимава с изкуство. Все още не сме решили накъде ще се отправим от тук “, сподели Дария Анчева.

„ Доста огромна е опашката. Май доста ще чакаме, само че си заслужава. Все отново е хубаво да ги забележим и тъкмо тази нощ, в която има повече хора и съгласно мен атмосферата е по-добре. Мислим да отидем и в други музеи, само че към момента не сме решили “, стимулира се Нур Гюлиста.

„ Хората нямат пари да отидат, когато се заплаща за музея. Аз не мога да си разреша с моята пенсия от 304 лв. да отида на музей. Исках да отида в Археологическия музей, само че там опашката е над 120 души и това значи да изгубя всички други музеи “, съобщи Веселин Василев.

„ Това е един добър късмет да разгледаме галериите. От тук се насочваме към „ Квадрат 500 “ и по-късно към къщата-музей на П. Яворов и Иван Вазов. Аз за първи път се включвам в нощта на музеите и ми е доста забавно “, сподели Константин Костов.

В Етнографския музей пък се организираха и уроци по фолклорни танци. Те провокираха голям интерес от посетителите, които откакто се възхитиха на изкуството с четка, слязоха с цел да се потопят в магията на родната просвета и обичаи.

За времето на Европейската нощ на музеите са затворени за придвижване улиците. „ Оборище ” сред бул. „ Васил Левски ” и ул. „ Г.С.Раковски ”; ул. „ Дунав ” сред ул. „ Московска ” и пл. „ Св. Александър Невски ”; бул. „ Цар Освободител ” сред пл. „ Народно заседание ” и пл. „ Независимост ”; ул. „ Аксаков ” сред ул. „ Г. Бенковски ” и ул. „ Дякон Игнатий ”; ул. „ Г. Бенковски ” сред ул. „ Аксаков ” и бул. „ Цар Освободител ”; и ул. „ Леге ” сред ул. „ Съборна ” и пл. „ Атанас Буров ”;

Тази година се организира и игра на Френския институт в България"Снимай се и завоюва!", обвързвана с девет експоната от участващите в Европейската нощ на музеите. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР