Огромни бяха икономическите последици от това, което се случи, върху

...
Огромни бяха икономическите последици от това, което се случи, върху
Коментари Харесай

Има ли нужда от нов закон за колекторските фирми?

 " Огромни бяха икономическите последствия от това, което се случи, върху българските жители. Приеха се ограничения, които стопираха държавните и частните правосъдни реализатори. Но тези месеци колекторите продължиха да събират вземанията и то по жесток метод ". Това съобщи пред " Нова ТВ " евродепутатът Емил Радев.

" В България има закон. Принудително взимане може да стане единствено по реда на Гражданско-процесуалния кодекс. Не може да се връщаме в мутренските години, с бухалките да заплашват и притискат жителите. Да не приказваме, че в голямата си част жителите не са получили съобщение от първичния заемодател, че е трансферирано тяхното обвързване на колекторски компании ", сподели Радев.  Той обаче счита, че препоръчаният законопроект по тематиката от Мая Манолова ще " легализира неприятните практики на колекторите ".

" В българското законодателство ясно се споделя кой може да събира – това са правосъдните реализатори, при непоколебим правосъден надзор. С този законопроект легализираме колекторските компании, които да събират с способи, непредвидени в българското законодателство досега. Някои насилствени практики намират заверка в този план ", счита Радев
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР