Огромната разлика от 450 лева на мегават час за цената

...
Огромната разлика от 450 лева на мегават час за цената
Коментари Харесай

Васил Велев: С мораториум или с решение на парламента за тока не става

Огромната разлика от 450 лв. на мегават час за цената на тока не отпътува нанякъде, а се складира в АЕЦ " Козлодуй ", НЕК и тук-там, откъдето елементарно може да бъде взета и върната на хората. Това съобщи ръководителят на АИКБ Васил Велев пред Българска национална телевизия.

Той желае предсказуемост и отсега нататък, другояче по какъв начин шефовете на предприятия да оперират, на какви равнища . Трябва да има предсказуемост, тъй като светът към нас има в пъти по-добри цени, уточни Велев.
 Индустриалните потребители на ток оферират 4 ограничения вместо мораториума
Индустриалните потребители на ток оферират 4 ограничения вместо мораториума

Решението на Народно събрание заплашва енергийната сигурност на страната

Според него би трябвало да се работи, до момента в който има рискови цени . " Госпожа Нинова добре схваща каква е обстановката в промишлеността. България е една добре развита индустриална страна, само че с мораториум или с решение на Народното събрание не става ", безапелационен бе Велев.

Той уточни, че не може да има таван на обезщетенията, а те би трябвало да са функционалността на цената . Бюджетът е на остатък в края на годината и има към 5 милиарда лв., които за няколко дни могат да се изхарчат. Ние сега имаме златен късмет не да редуцираме, а да назначаваме хора. Това, което пречи е рисковите цени на електрическата енергия, уточни Велев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР