Огромната любов, която изпитваме към децата си, ги поставя винаги

...
Огромната любов, която изпитваме към децата си, ги поставя винаги
Коментари Харесай

Дайте на децата си решения, с които да летят

 Огромната обич, която изпитваме към децата си, ги слага постоянно преди всичко в нашия микросвят. Първият път, щом ги погледнахме, първата думичка, която изрекоха, първият им ден, когато стъпиха в учебно заведение. Първи трепети, които помним с трогване и постоянно се разнежваме заговорим ли за тях. 

 Има обаче и прекарвания, които като предходните разказани, също са естествени, неизбежна част от израстването, само че пък са тежки за размисъл - първото им разрушено сърце, първото им пиво, първата им цигара, първият път, когато ще вършат секс. Тук идват някои основни разлики. Като да вземем за пример тази, че група от събития стават в наше наличие и ние сме директни очевидци на тяхното случване, само че има и такива, които стават в отсъствието ни.

 Човек не е в положение да приготви детето си за всичко, което животът би му поднесъл. Никой не може да ти изясни какво ти следва, щом ти разбият сърцето на части или любовта е несподелена. Един става по-мъдър, различен по-силен, трети би се разочаровал окончателно. 

 Всеки изживява драмите посвоему. Нещото, за което могат да те приготвят е, че рано или късно ще се наложи да направиш някакви избори и да вземеш решения, засягащи персонално теб и тялото ти. Ето за какво е от първостепенно значение да овластим подрастващите доколкото е допустимо, с цел да знаят какво ги чака, когато тези моменти настъпят. Пиенето и сексът могат да имат опустошителни резултати, в случай че са били взети под въздействието на недомислени действия.

 Суровата истина е, че не всичко е под наставнически надзор. В това всичко влизат и децата ни. Ако младежите желаят да създадат нещо зад нашия тил, постоянно ще намерят метод да го създадат. Те са умни, изобретателни и изобретателни. Не бива да ги подценяваме. Налагаме ли надзор прекомерно остро, шансът да ги загубим става все по-голям. Това, което можем да създадем, е да им повлияем. Жизненоважно е въздействието да не идва посредством управление, а посредством позитивно влияние. 

 Целта на родителите не е да плашат ненужно децата си, да им набиват боязън, нито да ги лишават от насладата и вълнението, които съпровожда всяко едно ново изобретение. Стремежът би трябвало да бъде в посока грижа и рационално поднасяне на информацията. Според водещи изследвания, решенията, които младежите взимат по отношение на алкохола и първият им полов опит, могат да ги създадат уязвими към бъдещи проблеми, какъвто е и половото принуждение. Следователно децата би трябвало да са осведомени с рисковете от смесването на двете. 

 В изследване, в което са взели присъединяване 228 дами на възраст сред 18 и 20 години, е открито, че междинната възраст на която дамите стартират да пият е 14 години. А междинната възраст, при която за първи път са правили секс, е 16 години. Когато първото полово прекарване включва и използването на алкохол това не подсигурява, че ще докара до сполучлива връзка. По-скоро има колорит на еднократно развлечение. Не бихме могли да окачествим като планувано това полово съприкосновение, което включва използването на алкохол. За мечтан, издирван и плануван полов контакт можем да приказваме, когато двамата души са в интимна връзка между тях.

 Близо 20% от интервюираните дами, които са били под въздействието на алкохол, когато са имали сексуален акт, оповестяват, че това се е случило без тяхно единодушие. Установено е, че тези дами са три пъти по-склонни да станат жертви на обезчестяване за в бъдеще. Изводът, който бихме могли да изведем от проучването, е че диалози, отнасящи се до секс и алкохол, трябват да се организират дружно, тъй като сред тях има избрана взаимозависимост обвързвана с рисковете. Полезният ход от един подобен разговор, е децата да не се усещат уплашени, засрамени, несигурни и да не остават с чувството, че са следени. Възприятията им да подсказват, че са мощни, спокойни, уверени и най-много осведомени.

Утвърдете доверието между тях. Без доверие приказваме един на различен, а не един с различен. Ако децата ви видят, че имате отворено схващане и сте широкоскроен родител, ще е по-лесно да спечелите тяхното доверие. По този метод вие сте наличен родител. Предразположите ги да споделят общувайки свободно, въпреки и на не леки тематики. Без стеснение и с откритостговорете по тематики, касаещи секс и алкохол. Отвореният любопитен разум е нещо прелестно. Насърчавайте тяхното любознание, тъй че да се усещат безвредно, че идват и ви споделят. Търсете дружно отговорите. Не им задавайте правила. Дайте им информация. 

 Контролът изпраща сигнали, че не се доверяваме на преценката и способността им да взимат виновни решения. Те би трябвало да слушат вътрешния си глас, когато ще създадат някакъв избор, а не различен да образува решението вместо  тях. Трябва да знаят, че думата им е значима. Тийновете опитват с мястото си в света и възгледите си по отношение на него. Питайте ги за мнението им. Интересувайте се живо от техните хрумвания. Нека усещат откровената ви поддръжка. 

 Сексът е прекрасен единствено когато и двамата души са подготвени за него, освен това, желаят го. Необходими са две ясни " да ", с цел да продължите гладко напред и едно " не " / " не съм сигурен ", с цел да се завърши и да не се стига до по-нататъчни дейности. 

 Всичко зависи от личната вътрешен глас и вярната преценка на младежите. Всеки път, когато акцентираме, че са се доверили навръх интуицията си и че са взели положително решение, ние построяваме връзка на доверие. Разбира се, че от време на време ще сгрешат. Всички вършим неточности. Кой е непогрешим? Това е част от процеса. Но когато са позволили грешкапомогнете им да проучват обстановката. Разгледайте дружно в профил, за какво се е стигнало до тази неточност. Работете по въпроса по какъв начин би могло тя да се поправи към по-добро. Всеки човек се нуждае от разнообразни неща по разнообразни аргументи и в друго време. Разликите са това, което прави човечеството пъстро и богато. Една причина е подобаваща за даден човек, само че не я прави непременно такава за различен. За това е вярно да учим децата си да почитат разликите, изключително тези в гледните точки. 

 Сексът носи плътско наслаждение, само че с изключение на физическо, то е и прочувствено прекарване, тясно обвързвано с възприятията ни. Научете децата си да ревизират какво изпитват преди да се съгласят да вършат секс и да се управляват от интуицията си. Уверете се, че сексът е заради взаимно предпочитание и подобаващи аргументи. Той няма да задълбочи прочувствената връзка, в случай че по начало такава липсва.

А такава отсъства, когато:

* хората вършат секс с вярата, че някой ще се влюби в тях;

*защото се опасяват какви ще са последствията при положение, че откажат секс. 

 Юношеството е интервал на открития. Открития, до които всеки би трябвало да стигне самичък. Така се израства. Работа на родителите е да оказват помощ на децата си да разперят криле до цялостния им обсег. Понякога децата ще слушат какво им споделяме. Друг път - няма. 

 Надяваме се, че с мъдрост и успокоение ще могат да взимат своите решения, които да ги подвигат и построяват като персони. Решения, с които да летят. 

Инфо: www.highviewart.com

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР