Огромната част от русенци искат да видят сериозни промени в

...
Огромната част от русенци искат да видят сериозни промени в
Коментари Харесай

Има ли нужда Русе от промяна?

Огромната част от русенци желаят да видят съществени промени в града си след избирането на нов кмет – най-малко това демонстрира онлайн анкета на bTV Radio. От 731 дали своят вот, 643 са на мнение, че дунавската ни столица се нуждае от смяна.
Политическата математика и обещанията преди локалния избор В три от 27 регионални града - Пловдив, Ямбол и Русе, ГЕРБ не утвърждава досегашните си кметове
Какво би трябвало да се случва по-различно в Русе през идващите 4 години? В ефира на радиото своите визии споделиха главните претенденти съгласно социологическите изследвания – Диана Иванова (ГЕРБ), Пенчо Милков (БСП) и Галин Григоров (ВМРО).



Коя е най-належащата смяна?

Диана Иванова: „ Най-важната смяна за Русе би трябвало да бъде смяна във философията на ръководство на града и мисля, че аз бих могла да направя тази смяна. Според мен длъжността на кмета не е чиновническа позиция, кметът не е и админ на документи. Кметът би трябвало да бъде мостът сред локалната и държавната власт и, въз основата на сериозен стратегически метод и спазвайки законосъобразността, да взема решение проблемите на своите съграждани”.

Пенчо Милков: „ Имам ясна визия какъв тъкмо Русе можем да създадем дружно. Русе е северната столица на България и ние би трябвало да го превърнем от един догонващ град в един новаторски град, който прави толкоз огромни стъпки, колкото другите градове не могат да създадат. Аз си представям Русе като един още веднъж от най-зелените и чисти градове, още веднъж прелъстителен, мечтан за работа, за бизнес – един разрастващ се град, какъвто той беше дълги години. В момента, макар огромните планове, които са стартирани, ние сме изправени пред доста проблеми. Считам, че е нужна доста сила, единство, професионализъм и почтеност, с цел да ги решим”.

Галин Григоров: „ Разбира се, че на Русе е нужна смяна. Въпросът е кой желае и кой може да я реализира и чие ръководство ще е най-полезно за русенци. Вътрешна македонска революционна организация от 10 година работим за тази смяна и в миналите години огромните партии ГЕРБ и Българска социалистическа партия влизаха нерядко в съглашателство и управляваха дружно, като разчитаха и не престават да разчитат на късата памет – само че на все по-малко русенци. Промяната може да бъде осъществена точно от ВМРО”.

Your browser does not support the audio element.

За наследството на Пламен Стоилов, инфраструктурата, плановете в района, настояванията на жителите и бизнеса и замърсяването на въздуха – чуйте в звуковия файл какво споделиха кандидат-кметовете на Русе!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР