Огромна вълна цунами е ударила южния бряг на Китай през

...
Огромна вълна цунами е ударила южния бряг на Китай през
Коментари Харесай

Огромна вълна цунами е ударила Южен Китай през 1076 г.

Огромна вълна цунами е блъснала южния бряг на Китай през 1076 година, оповестиха китайски учени, представени от Франс прес.

Те предизвестиха за следствията, които сходна вълна цунами би имала през днешния ден върху същия бряг, който е гъсто обитаем. Там са издигнати и няколко АЕЦ-а.

Все повече научни доказателства навеждат на мисълта, че земетресение в морето, западно от фипипинските острови Лусон и Миндоро, основало нещо като водна стена, която преди към 1000 години заляла днешната територия на китайската провинция Гуандун. Въпросната вълна цунами провокирала "културен крах ", разясниха учените. Според тях тя заляла южния бряг на Китай през 1076 година

"Получените резултати удостоверяват риска от цунами в Южнокитайско море ", увериха учените от Източнокитайския университет за просвета и технологии. Те считат, че резултатите ще подбуден да се ревизира дали регионът може през днешния ден да се оправи с възможен риск от сходна вълна цунами. "Трябва да се държи сметка за подобен риск при планирането и бъдещото изграждане на АЕЦ-ове, пристанища и петролни складове на китайския бряг ", означиха създателите на проучването.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР