Огромна трагедия сполетя семейството на тенора Веселин Вачев. На 7

...
Огромна трагедия сполетя семейството на тенора Веселин Вачев. На 7
Коментари Харесай

Ексклузивно и само в BNews: Аквапарк в Турция затри живота на 7-годишната Вивиан Вачева!

Огромна покруса сполетя фамилията на тенора Веселин Вачев. На 7 юни, до момента в който са на отмора в турския курорт Aquasis De Luxe Resort & SPA, при безразсъден случай умира седем годишната им щерка Вивиан Вачева. За случая BNews научи от лелята на Вивиан – Мисис България Мари Вачева.

Мари показа на стената си разтърсващи думи под фотосите на починалата си племенница.

„ Отиде си нашето слънчице прелестно,красиво и надарено. Защо трябваше да ни напуснеш толкоз рано “, написа Мари.

На 7 юни, Вивиан се спуска по водната пързалка, когато незабавно след нея потегля друго дете, което я удря в корема. Малко по-късно, момичето стартира да се превива от болки и е откарана по неотложност в локалната болница. Там лекарите откриват, че детето е с раздран далак и вземат решение да го реалокират в Университетската болница в гр. Айдън.

По пътя сърцето на детето стопира, само че след разтривки и кардио помощ сърдечната активност се възвръща. Приемат я в междинна болница по пътя и откакто положението й е нормализирано не престават към болничното заведение в Айдън.

По гледище на лекарите детето пътува единствено с медицинския екип, а родителите следват колата за спешна помощ с кола. Вивиан е призната в болничното заведение, където след 10 минути оповестяват на родителите й, че е умряла в резултат на контузиите и кръвоизлива от раздрания далак, за който настояват, че е бил повишен . Според родителите щерка им в никакъв случай не е имала недоволства и здравословни проблеми.

„ Накараха ни да подпише някакви документи, за които споделиха, че са формалности. В този миг бяхме в подобен потрес, че не сме се замислили какво подписваме, а и не знаем турски език “, споделя почернената майка.

В следствие схващат, че са подписали документ, съгласно който нямат никакви искания към хотела и към това, че някой съзнателно е блъснал щерка им. На идващия ден потеглят за България единствено с здравна експертиза, само че без смъртен акт. Родителите са озадачени по какъв начин при гибел на малко дете и то при такива условия, следствените дейности завършват за няколко часа. От камерите край басейна се виж ясно по какъв начин детето след Вивиан я удря в корема.

Най-големият куриоз в цялата тази печална история е информацията, която през днешния ден турската преса разгласява . В публикация, в турско електронно издание, написа, че детето е умряло откакто си е блъснало главата, а фамилията са румънки туристи. Това кара опечаленото семейство да мисли, че това е опит казусът да бъде потулен, а аквапаркът да не понесе наказателна отговорност. Нещо, което Вачеви няма да позволен.

Семейство Вачеви са потънали в тъга, само че желаят истината да излезе на бял свят.

„ Ние платихме най-високата цена за тази отмора. Няма повече какво да изгубим. Нашето дете ще остане постоянно в първи клас. Никога няма да си играе с дребната си сестричка. Мъката ни е голяма. Обръщаме се с зов към българската страна да ни спомага. Нека всички родители бъдат съпричастни с нашата покруса, тъй като на следващия ден това може да се случи с техните деца и близки. Трябва да се постави завършек на тази незаконна немарливост. Пързалката по която се спускат стотици деца не беше обезопасена по никакъв метод. Нямаше хора, които да наблюдават за реда при качването и спускането. Това е проблем освен на турския комплекс, който почерни целия ни живот и затри детето ни. Такова е ситуацията и в България “, ридае майката на Вивиан.

Родителите са решени на всичко, за стигнат до същинската причина за гибелта на момичето, както и да потърсят отговорност от комплекса, където се е случила драмата.
Час след нещастието музиката е гърмяла на макс, което продължава и на идващия ден.

"Помолихме ги в случай че не я спрат, то най-малко да пуснат по безшумно някакви мудни мелодии, само че ни дадоха отговор, че могат да ни реалокират на безшумно в различен хотел. За какво отношение приказваме. Та ние сме си платили за тази отмора, а се сблъскахме с такова цинично отношение в най-трудния момент в живота си. Парите ли са по значими от живота на едно дете? “, пита Антония Вачева.


Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР