Огромна трагедия е станала в голям френски град край Средиземно

...
Огромна трагедия е станала в голям френски град край Средиземно
Коментари Харесай

Трима убити след стрелба с Калашников в Марсилия

Огромна покруса е станала в огромен френски град край Средиземно море.

Трима мъже са починали при нахлуване с автомат във френския пристанищен град Марсилия, заяви БГНЕС, базирайки се на Агенция Франс Прес. По информация на полицията в последните месеци там се усилиха убийствата, осъществени от банди, занимаващи се с опиати.

Тримата са били част от група от петима мъже на възраст към 20 години, които са напуснали нощен клуб малко след 5:00 ч. сутринта (03:00 ч. по Гринуич). Колата им е нападната от незнайни мъже с автомати " Калашников ".

Други двама са оживели при нападението в жилищен квартал на Марсилия, втория по величина град във Франция. Те са невредими и са избягали от мястото на случая, както и стрелците.

Полицията е разкрила пламнал автомобил наоколо, само че не е удостоверила незабавно дали това е бил автомобилът на стрелците. Подпалената кола би съответствала на предходни случаи с убийства в Марсилия, свързани с опиати, при които причинителите постоянно са подпалвали колите си, с цел да унищожат всички доказателства.

Според източник, непосредствен до следствието, първичните данни сочат, че нападнатите мъже са живели в общински парцел в регион с висока периодичност на трафик на опиати и са били известни на полицията. Регионалният префект Фредерик Камилери съобщи пред кореспонденти на мястото на случая: " цялата полиция е мобилизирана, с цел да открие причинителите на тези подли закононарушения и да разбие мрежите на трафикантите, които стоят зад това принуждение ".

Само този уикенд полицията е арестувала петима души за владеене на огнестрелни оръжия, свързани с търговията с опиати, и е иззела три автомата " Калашников ", един автомат и един револвер, сподели тя. С последното нахлуване броят на убийствата, свързани с опиати, в Марсилия от началото на годината доближи 21.

Жертвите нормално са млади мъже, които заемат ниски позиции в йерархията на наркогрупите. Те са убивани от конкурентни банди. Още предишния месец Камилери и основният прокурор на града Доминик Лоренс предизвестиха, че конкуренцията сред съперничещите си организации за надзор над най-доходоносните места за продажба на опиати в града се трансформира във " вендета ". Това изказване пристигна след нощта на принуждение при започване на април, когато при пукотевица бяха убити трима души, в това число 16-годишен юноша, а осем души бяха ранени. Тогава Лоренс съобщи, че в Марсилия има влошаваща се " кървава баня " и предвижда, че тя ще " продължи и през идващите месеци ".

След тази серия от убийства на основни места в града, свързани с опиатите, бяха ситуирани специфични полицейски сили. Кметът на Марсилия Беноа Паян съобщи този месец, че " тази война продължава прекомерно дълго " и прикани френското държавно управление да работи " по корав и безапелационен метод ", с цел да спре насилието. " Убийците към този момент даже не си вършат труда да се крият ", сподели Паян.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР