Огромна тълпа от демонстранти в Хонконг обкръжи комплекса от правителствени

...
Огромна тълпа от демонстранти в Хонконг обкръжи комплекса от правителствени
Коментари Харесай

Протестиращите в Хонконг обкръжиха правителствения комплекс

Огромна навалица от стачкуващи в Хонконг обкръжи комплекса от държавни здания в региона на Адмиралтейството. Демонстрантите са окупирали моста против постройките, подвикват против полицията, светят с лазери в постройката. Тя е оградена с двуметрови бариери. Засега полицията не подхваща опити да разпръсне тълпата.

 © БГНЕС
Мащабните митинги в Хонконг започнаха през юни поради препоръчани ремонти към закона за екстрадиция, които при утвърждение им ще разрешат на самостоятелния град Хонконг да предава обвинени лица на Китай, Тайван, Макао, с които сега той няма съглашение за екстрадиция.

Протестиращите считат, че поправката ще разреши на управляващите да водят битка с нейните критици и деятели.

В момента протестиращите претендират за осъществяването на пет претенции: дефинитивно евакуиране на закона за екстрадиция, потреблението на термина " всеобщи вълнения " по отношение на митингите, освобождение на всички задържани по-рано стачкуващи, без значение следствие на дейностите на полицията по време на митингите, въвеждане на всеобщи избори.
 Хиляди учители се включиха в антиправителствените митинги в Хонконг Хиляди учители се включиха в антиправителствените митинги в Хонконг
Евросъюзът прикани страните по рецесията в Хонконг да стартират разговор за усмиряване на ситуацията. В декларация на ръководителя на Европейската димпл...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР