Огромна снежна буря потопи в хаос Източното крайбрежие на Съединените

...
Огромна снежна буря потопи в хаос Източното крайбрежие на Съединените
Коментари Харесай

Източното крайбрежие на Щатите в силна снежна буря

Огромна снежна стихия потопи в безпорядък Източното крайбрежие на Съединените щати в понеделник, отменяйки хиляди полети, затваряйки учебни заведения и довеждайки до отлагането на имунизациите против ковид, а Ню Йорк беше постлан с, заяви Агенция Франс Прес.
Националната метеорологична работа (NWS) издаде предизвестия за стихия от Вирджиния до Мейн, защото изобилен снеговалеж, разбъркан с пориви напразно до 80 километра в час, стимулираше сходни на вихрушка условия по източните морски бряг.
 Снежната стихия в Испания забавя имунизацията Снежната стихия в Испания забавя имунизацията
Испанската столица Мадрид още се пробва да се възвърне от най-тежките си снеговалежи за последните 50 години с достигаща тук-там 50-...
което лимитира несъществените пътувания, реалокира всички деца на отдалечено образование и разсрочи дълго чаканата имунизация, до момента в който градът се приготви за един от най-силните снеговалежи в историята си.
Камиони разпръскват сол и снегорини работят по улиците на Ню Йорк, по-тихи от нормално поради COVID-19, а кметът Бил де Блазио разгласи, че дребното деца, които са се завърнали в класните стаи от пандемична ера, също ще останат вкъщи във вторник. Също беше спряно краткотрайно хранене навън, последният удар върху затруднените от пандемията заведения за хранене.
Повече от - най-много на летищата в Ню Йорк, Бостън, Филаделфия и Вашингтон - нарушавайки пътуванията, които към този момент бяха мощно лимитирани от пандемията. Летище Ла Гуардия анулира 90% от полетите, до момента в който летищата JFK и Нюарк стопираха 70% от полетите.
До понеделник сутринта в Голямата ябълка бяха паднали десетина сантиметра сняг. Очаква се снеговалежът да продължи и във вторник сутринта, като синоптиците предвиждат общо над 50 сантиметра бяла завивка.
" Ако достигнем над 50 см., това би трябвало да се класира някъде покрай топ 10 на най-снежните събития за Ню Йорк ", сподели Матю Вунш, синоптик на Националната метеорологична работа пред Франс прес.
 Канада активизира военни, с цел да се борят със снежна стихия Канада активизира военни, с цел да се борят със снежна стихия
Канадската войска ще изпрати сред 150 и 200 бойци в Нюфаундленд, с цел да помогне на провинцията да се възвърне от виелицата, която за...
Във Вашингтон президентът в Държавния департамент заради изискванията. Столицата отсрочи до вторник плануваното завръщане в учебно заведение за хиляди деца, които учат у дома от съвсем година поради пандемията.
Силен снеговалеж беше плануван и за Ню Джърси, Филаделфия и Кънектикът.
Ню Джърси е в изключително състояние, което разреши на управляващите да затворят пътищата, да изтеглят домове и да насочат съоръжение, належащо за публичната сигурност.
" Има огромен капацитет за спиране на електрозахранването заради мощен сняг и мощен вятър. Заредете устройствата си и в случай че имате спиране на тока - докладвайте неотложно ", сподели губернаторът Фил Мърфи.
Филаделфия разгласи също снежна изключителна обстановка, като затвори постройките на управляващите за понеделник и подреди на жителите да отстранят колите си от снежните спешни направления, с цел да могат снегорините да преминат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР