Огромна пропаст се е отворила между Любо Нейков и бившия

...
Огромна пропаст се е отворила между Любо Нейков и бившия
Коментари Харесай

Любо Нейков: Политиците не заслужават нашето отношение, независимо какво е то – позитивно, негативно или неутрално

Огромна бездна се е отворила сред Любо Нейков и някогашния му началник Слави Трифонов тъкмо когато двамата са били на път да стартират да работят още веднъж дружно цели 15 години откакто се разделиха и артистът сътвори лична продуцентска компания. Звездата от „ Комиците ” е бил подготвен да удари едно рамо на малкия екран на Дългия. Политическото крушение на шоумена от Учиндол обаче го отказало вечно от тези проекти.

„ Слави е минало! ”, безапелационен бил Любо Нейков. На 7 февруари той става на 50 години и от позицията на половин век, който оставя зад тила си, отсякъл, че отсега нататък не желае да има нищо общо с нито един политик, още по-малко – с Трифонов.

„ Политиците не заслужават нашето отношение, без значение какво е то – положително, отрицателно или неутрално. Няма да разясня въобще, до момента в който не чуя те да стартират да приказват за просвета. То е написано: „ По делата ще ги познаете “. В исторически проект делата са останали само и единствено в културните пластове ”, изяснява Нейков в изявление, обещано малко преди Нова година.
В артистичните среди се приказва, че той бил извънредно отчаян от Слави и някогашните си сътрудници от неговата компания, които не си мръднали пръста в помощ на артистичните гилдии, въпреки че към този момент от месеци се кичат с купата „ народен представител ”. Съвсем до неотдавна едрият артист е бил подготвен още веднъж да работи с Трифонов в неговата телевизия 7/8 ТВ. Преди към година самият той разкри проектите си да прави там шоу, сходно на „ Комиците ”, което снима за Би Ти Ви. След мощния неуспех на учиндолеца като политик и голямото публично отчаяние от него, което на последните избори го трансформира от първа в пета политическа мощ в страната ни, Нейков дефинитивно се отказал от проектите да се занимава с него. Иначе Слави имал голямо предпочитание да работят дружно. Самият той призна преди време, че е предложил на Любо и съдружника му Евтим Милошев да му станат съдружници в малкия екран. Те обаче го отрязали.

На прага на своя празник Нейков има всички учредения да бъде удовлетворен от себе си. Той е един от най-успешните артисти и продуценти у нас, има крепко семейство, щерка, която скоро ще навърши 11 години и учи в едно от най-хубавите учебни заведения в страната, хората го обичат, а предаванията, които прави, се радват на висок рейтинг, надлежно – носят положителни доходи. Говори се, че звездата прибира приблизително по 300 бона на месец, с помощта на своите планове. Като продуцент сега той дружно с Милошев стои зад три от продукциите, които следва да гледаме в народен ефир напролет. Две от тях са в Би Ти Ви – риалитито „ Сървайвър ” и сериала „ Татковци ”. За Нова телевизия пък двамата сътрудници снимат новия сериал „ Лъжите в нас ”. Отделно от това Нейков не се отхвърля от работата си като сценичен артист, въпреки че тя не му носи кой знае какви доходи. Говори се, че приема задължения по-скоро за наслаждение и поради тръпката от живите срещи с публиката. Наскоро влезе в дребна роля в „ Хамлет ” от Шекспир под режисурата на младия си сътрудник Ованес Торосян. „ Мога да кажа, че се влагам еднообразно и в „ ниския “, и в „ междинния “, и в така наречен „ висок “ спектакъл. За мен в никакъв случай този въпрос не е седял – за мен постоянно е било спектакъл ”, изяснява артистът. И акцентира, че не дели функциите на дребни и огромни – на всяка гледа еднообразно съществено.

Как стартира кариерата му? Любо Нейков е роден в Червен бряг и роднините му надали са очаквали от него кой знае какви триумфи в театъра, камо ли пък в малкия екран, поради скромните благоприятни условия, които дребният град дава за развиване в тази област. Той приключва колеж по електротехника. Когато обаче го одобряват да учи „ Кукли ” в НАТФИЗ, демонстрира освен артистичния, само че и предприемаческия си гений. Организира мощна група артисти, с които стартира да прави шоупрограми в нощните заведения на София. Действието се развива пред 90-те години на предишния век – мутренското време. Борците харесват смешките на прохождащия в специалността артист и стартират да го канят все по-често да ги забавлява. С него работят бъдещите звезди на комедийната сцена – Виктор Калев, Димитър Рачков, Кръстю Лафазанов, Краси Радков, Ненчо Илчев.

„ Оттам излязоха доста облици, които по-късно се развиха в комедийните излъчвания. Любо беше основател на всичко, около него се появиха и Митко, и Краси. Той е основата на събирането на тези ярки комедийни облици, с които ги познавате от малкия екран ”, описа Ненчо Илчев преди време в изявление за вестник „ Уикенд ”. Представленията на тази група се играят след среднощ. „ Хората, които си позволяваха такова развлечение, бяха мутрите. Те по това време движеха всичко, канеха първите фолк звезди и първите комедианти. Страшно беше! С всичко се справяхме, с помощта на възприятието си за комизъм ”, спомня си още Илчев. Години след тези нощни представления той ще влезе в предаването на Нейков „ Комиците ”, а след това – и в продуцирания от него сериал „ Столичани допълнително ”, който се счита за най-успешния сериал в страната ни.

В края на 90-те стартира флиртът на Любо с малкия екран, а в основата му е Слави Трифонов. Едрият артист влиза в предаването на Дългия „ Хъшове ” по тогавашната телевизия „ 7 дни ”, а по-късно – и в „ Шоуто на Слави ” по bTV. Той бързо се трансформира в звезда, само че това не му е задоволително. Заедно със сценариста на Трифонов – Евтим Милошев, имат надалеч по-големи упоритости, а както по-късно се оказва – и благоприятни условия, от това да се занимават със скечове. Отделят се от Дългия и основават лична компания – „ Дрийм Тийм Продакшънс ”. Това става през 2006 година Двамата съдружници основават „ екип-мечта ”, както си пожелават с името на компанията си, и с него стартират да сбъдват фантазиите си. Година откакто записват компанията си вършат емблематичното си шоу „ Комиците ”, в което канят някои от сътрудниците, с които в миналото са обикаляли нощните клубове на София, играли са по театралните подиуми или при Слави. Сред тях са Кръстю Лафазанов, Христо Гърбов, Ненчо Илчев, Руслан Мъйнов и други Същата година измъкват от ръцете на Трифонов риалити шоуто „ Сървайвър ” и стават негови продуценти. Самият Слави се изрича по тематиката много остро в своя автобиография. „ Тяхно право беше да се отделят. Право и на малкия екран е да ги изберат. Етиката и моралът обаче са други неща. Не беше правилно “, счита той.

Коректно или не, Любо Нейков и Евтим Милошев до ден сегашен са продуценти на „ Сървайвър ”, а напълно скоро следва излъчването на шестия сезон на продукцията. В същото време двамата вършат в продължение на няколко години политическото шоу „ Нека приказват ” на Би Ти Ви, където взимат като първи водещ различен от хората на Трифонов – Росен Петров. С него късат връзките си сега, в който взема решение да влезе в политиката, както след време ще стане и със Слави. „ Дрийм тийм ” основават някои от най-успешните сериали у нас – комедията „ Столичани допълнително ” в Би Ти Ви, драмата „ Откраднат живот ” в Нова тв и считания за най-хубав престъпен сериал, създаван в миналото у нас – „ Дяволското гърло ”. В момента компанията им работи по комедията „ Татковци ” на Би Ти Ви и новата продукция на Нова „ Лъжите в нас ”, а за Българска национална телевизия направи детския сериал „ Румбата, аз и Роналдо ”. Така че Нейков най-малко за момента няма от какво да се оплаче в професионален проект, писа таблоидът „Уикенд“.

В персоналния му живот нещата сякаш също вървят сносно, въпреки че не постоянно е било по този начин. Известна е драмата му от преди години с журналистката Генка Шикерова. Когато стартира аферата си с нея, Нейков към този момент е женен за брачната половинка си Гинка, с която е до през днешния ден. Двамата се срещат в края на 90-те в Червен бряг. Не след дълго се женят, само че с години нямат деца. Налага се да опитат ин витро оплождане. Гинка забременява, само че губи детето. Самата тя също едвам не умира.

„ Препоръчаха ми лекаря, който е оказал помощ на доста хора, само че се случи по този начин, че на мен не оказа помощ ”, споделя доста по-късно Нейков. Вероятно това, че нямат деца, е оказало отражение върху връзките в фамилията му и е асъдействало да огледа настрана. В живота му се появява Генка Шикерова – млада, интелигентна, амбициозна и сполучлива. Тя се влюбва бясно в артиста, той също се увлича по нея, само че не задоволително, с цел да напусне жена си. След време двойката се разделя, а Гинка прости изневярата на Нейков.

Съдбата им сервира най-големия си подарък – щерка им Ани. Момичето се ражда на 20 февруари 2011 година Днес то е бащина горделивост. Учи в едно от най-скъпите частни учебни заведения у нас, в което таксата е 10 хиляди лв. на година, като настрана се заплащат спомагателните занимания. Затова пък детето приказва отличен френски език, с което буди възхищението на цялата рода. Актьорът се гордее и с племенницата си, която осиновява след гибелта на брат си Цветан, който си отива от инфаркт на 44-годишна възраст през 2013-а. Момичето е акушерка в столичния „ Майчин дом ”.

При всички триумфи, които Нейков има в кариерата си, неговото най-голямо благополучие до ден сегашен е фамилията. Затова се чака да отпразнува юбилея си, заобиколен от най-близките. Но няма да пропусне да почерпи и сътрудниците си – своя „ екип-мечта ”, с който работи от години и е трансформирал в свое второ семейство.

https://fakti.bg/
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР