Огромна пречиствателна станция на общините Китен и Приморско - има

...
Огромна пречиствателна станция на общините Китен и Приморско - има
Коментари Харесай

Борисов откри обхода на Поморие и пречиствателната станция в Китен

" Огромна пречиствателна станция на общините Китен и Приморско - има най-съвременните шведски и италиански системи. Изпълнихме това, което сме дали обещание - да предоставим най-чистото море ".

Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов, който инспектира реконструкцията и разширението на пречиствателната станция за отпадни води и създаване на довеждаща инфраструктура на територията на Приморско и Китен.

Премиерът Борисов означи, че към този момент всички обитаеми места имат най-съвременните пречиствателни станции. " Но в случай че тези отпадни води отиваха в морето, всички щяха да са тук и да ме питат ", безапелационен беше министър-председателят. Той уточни, че в изискванията на пандемия бизнесът би трябвало да продължи да работи.

Инвестиционният план за възстановяване на съществуващата система за ръководство на oтпадъчните води на територията на град Приморско и град Китен се осъществя с финансиране по оперативна стратегия „ Околна среда " на обща стойност 22,27 млн. лв.. От тях 16 млн. лв. са безплатна финансова помощ, съфинансирането от Община Приморско е 2 млн. лв., а останалите средства са от държавния бюджет. С осъществяването на плана ще бъде реализирано възстановяване на качеството на живот на популацията на територията на гр. Приморско и гр. Китен, превъзмогване на здравно-екологичните опасности и даването на качествени екологични услуги на жителите.

Реконструкцията и разширението на съществуваща пречиствателна станция ще обслужва над 55 000 поданици и посетители на Приморско и Китен по време на туристическия сезон. Реализирането на плана способства за осъществяването на поетите задължения на страната ни за създаване на обекти, посредством които да бъде повишен събраният и третираният товар на замърсяване преди заустването на отпадъчните води във водни обекти.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР