Огромна е разликата между изборите през юли и сега -

...
Огромна е разликата между изборите през юли и сега -
Коментари Харесай

Гюнер Тахир: Закъсняла е реакцията на Бойко Рашков за вота в Турция

" Огромна е разликата сред изборите през юли и в този момент - на 14 ноември, в Турция . И във връзка с организация, и във връзка с присъединяване ". Това сподели пред БНР Гюнер Тахир, някогашен заместник-председател на Движение за права и свободи.

Той посочи, че през юли в Турция са дали своят вот над 29 хиляди души, през ноември - над 91 хиляди .

Според него реакцията на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков е закъсняла. " Защо не реагира преди първия тур, когато бяха и парламентарните избори ", запита Тахир.

По думите му в България се сещаме за едни неща, когато те се случат, а би трябвало да се работи превантивно. Тахир и описа за нарушавания, регистрирани от наблюдаващи и публицисти, отразяващи гласуването в Турция.

Според него няма да се оправдае упованието в неделя в Турция да се гласоподава всеобщо за единия претендент, тъй като управлението на Движение за права и свободи не изрази ясна и безапелационна поддръжка за един от двамата. Той чака доста по-ниска интензивност на втори тур на изборите за президент в Турция .

Припомняме, още преди изборите на 14 ноември 2021 година от Вътрешна македонска революционна организация предизвестиха, че, който приканва за гласоподаване за избрана партия на българските избори.

В деня на вота бусове и коли в Хосковски села. В Турция нашите по телефона.

Членовете на гласоподават с машините на нашия избор.

Преди балотажа за президент на България служебният вътрешен на конференция направи обзор на печата от турски медии, където се приканва за гласоподаване за избрана политическа мощ.

Часове по-късно на среща в Министерство на външните работи с турския дипломат приканиха в изборите в България.

Малко по-късно имаше в София поради думите, че Турция се меси в нашите избори.

Вечерта в Анкара бе привикан с обяснението, че южната ни съседка не се месела в нашите избори.

Бившият аграрни министър и някогашен член на Движение за права и свободи депутати на придвижването 14 са определени с гласове отвън България.

След всичко това от Вътрешна македонска революционна организация желаеха ЦИК да задължи секционните изборни комисии да одобряват единствено ръчно попълнени заявления пред тях на хората, които желаят да гласоподават.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР