Огромна част от проектите, свързани със случая Джи-пи груп се

Огромна част от проектите, свързани със случая Джи-пи груп се ...

Системата не предполага политически чадър по случая с Джи-пи груп, отсече Дончев.

Огромна част от проектите, свързани със случая "Джи-пи груп" се проверяват за злоупотреби с еврофондове. Проверките идват заради медийни публикации. Прокуратурата и други институции вече са се задействали. Това заяви пред bTV вицепремиерът Томислав Дончев.

По думите му в подобни случаи става въпрос за нагласени обществени поръчки с некоректни документи.

Вицепремиерът коментира и случая с убийството на Виктория Маринова в Русе и възникналото вчера напрежение в ромските квартали на областния град. Според него действията и на двете групи са нелепи, тъй като никой не може да си присвоява функциите на държавата или на полицията и да раздава правосъдие.

Дончев се ядоса и на коментарите за страната ни във връзка с убийството. Той беше категоричен, че не за първи път вътрешен проблем се пренася на международната сцена.

"След като се вижда, че опитите за дестабилизация на страната отвътре не дават резултат, имаме всички белези на пренасянето им в международната сфера", разгневи се той.

"Ако ние бяхме поискали международна помощ, всички щяха да кажат, че не можем да се справим със случая", отсече Дончев и допълни, че каквито и приятели и партньори да имаме навън, основният интерес България да изглежда добре е наш.

Относно назначаването на Николай Нанков за зам.-министър на регионалното развитие, Дончев тълкува, че това е голямо понижение в неговата отговорност и случаят не представлява конфликт на интереси. /news.bg

Източник: dnesplus.bg