Огромна част от населението на света страда от безсъние. Това

...
Огромна част от населението на света страда от безсъние. Това
Коментари Харесай

Индийско орехче срещу безсъние

Огромна част от популацията на света страда от бодърствуване. Това положение оказва отрицателно въздействие върху тяхната работа, персонален и професионален живот и визира здравето им.

Липсата на сън или неприятния и фалшив сън водят до съществени проблеми, които са свързани с отмалялост, промяна на настроения, нервност, яд, заплеснатост, слаба памет, липса на сила, мигрена, главоболие, нервиран корем, липса на съгласуваност и други

Причините за появяването на нарушавания в съня са многочислени и от най-различно естество. Много постоянно, с цел да се оправят с безсънието, хората протягат ръка към фармацевтични артикули.

Страничните резултати от приспивателните обаче, са доста повече от тези, които недоспиването може да ви аргументи. Ето за какво, по-добре пробвайте с различни и натурални средства да се преборите с безсънието.

Народната медицина познава разнообразни лекове, един от които е индийското орехче.

 То лекува както бодърствуване, по този начин и нарушаване в съня. Богато е на миристицин — натурално и органично съединяване, което пречи на освобождението на ензим, причиняващ стрес. Предотвратявайки появяването на стрес, индийското орехче оказва помощ на тялото да се отпусне и да изпадне в положение на сън.
В Аюрведа се предлага черен чай с мляко и напълно малко индийско орехче за утешение на нервната система.

Билкарите предписват разбъркване на една четвърт (1/4) чаена лъжичка индийско орехче на прахуляк с една чаша вода, която се изпива час преди лягане. Трябва да внимавате с дозата на индийското орехче и да спазвате точното количество от ¼ чаена лъжица, не повече, защото високи дози от него са токсични и даже водят до халюцинации.

Индийското орехче не се предлага за деца и бременни поради мощния и изострен усет, и качества, а възрастните е желателно да се съветват с доктор ли умело лице, преди да одобряват този национален лек. Все отново той, признат с точната мярка, оказва помощ и е доста ефикасен за нервни разстройства и бодърствуване.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР