Огромна част от хората са попадали в ситуацията да правят

...
Огромна част от хората са попадали в ситуацията да правят
Коментари Харесай

10 плюса и четири минуса на секса по приятелски

Огромна част от хората са попадали в обстановката да вършат така наречен „ секс по другарски “ и нещата нормално приключват по два сюжета – връзка или крокодилски сълзи.

Такъв вид връзки може да има доста плюсове, само че минусите също не са за подценяване. Ето кои са те:

Плюсове на секса по другарски:
Имате цялостна независимост да вършиме всичко, което пожелаете, без да давате отчетиМожете да сте съсредоточени върху себе си и личностното си развиване, тъй като не би трябвало да отделяте прекомерно доста време на партньораИмате визия за интимното минало на индивида, което е от голяма важност за здравето и хигиенатаПрескачате неловката фаза, в която следва да разчупите ледовете и да се отпуснете, защото вие към този момент сте другари и се познавате добреМожете умерено да споделите, че нещо не ви подхожда, тъй като знаете, че няма да се обидиИмате си доверие, което сте построили в интервала преди да имате интимни отношенияВ случай че не сте сантиментална персона, си спестявате напъните в тази насокаВинаги имате защо да си говоритеВероятността за кавги и несъгласия е доста по-малка (макар и да не е изключена, тъй като в последна сметка и приятелите се карат понякога)Получавате секс съвсем постоянно, когато ви се прииска, без да сте ангажирани към индивида
Дотук с хубавите думи, дано забележим и кои са минусите:
Накрая нормално някой се влюбва. В случай че това е едностранно, тръпката от занимателния другарски секс се трансформира в агонияИма голяма възможност интимните връзки да скапват другарството виНикога не знаете с какъв брой други хора си ляга (при връзките важи същото, само че разликата е, че при секса по другарски нямате право да държите сметка)Нещата мъчно биха могли да прераснат в сериозна връзка.
Важни правила:
Старайте се да сте оптимално устойчиво стъпили на земята и не си правете илюзии, че нещата могат да се трансформират и да се трансфорат в красива сантиментална приказка. Интимните връзки предизвикват производството на окситоцин, хормона на привързаността, тъй че е по-възможно дамите да се влюбват в сътрудник поради положителния секс. За мъжете той е по-физиологичен, те са по-малко склонни към прочувственост.Спазвайте прочувствената отдалеченост между тях, избягвайте гушкането и гледането на сантиментални филми, тъй като това само ще ускорява връзката ви и ще усилва възприятията.Не се манипулирайте един различен, тъй като това само ще навреди на връзките ви.Живейте с концепцията, че това е един занимателен интервал от живота ви, в който се наслаждавате на секс със собствен другар и прекарвате пълноценно време, не изпадайте в мелодрами и илюзорни фантазии.И най-ключовият съвет е да пазите връзките си в загадка, защото не всеки би схванал сходни връзки. Чрез конфиденциалността на връзките ще си спестите неоправдателните погледи на приятелите ви и непрестанните въпроси от сорта на „ И какъв е смисълът? “, „ Докъде ще докара всичко това? “, „ Няма ли към този момент да станете гаджета “ и така нататък
Ако въпреки всичко и двамата усетите, че сте един за различен, това е отлично. За всяка една връзка е извънредно значимо в основата ѝ да има другарство.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР