Огромна атомна електроцентрала, окупирана от Русия по време на нейната

...
Огромна атомна електроцентрала, окупирана от Русия по време на нейната
Коментари Харесай

МААЕ: Запорожката АЕЦ вече е извън контрол


Огромна атомна електроцентрала, окупирана от Русия по време на нейната инвазия в Украйна, е “напълно отвън контрол”, споделя ръководителят на нуклеарната организация на Организация на обединените нации. Рафаел Гроси, представен от организация Асошиейтед прес, сподели, че централата в Запорожие се нуждае от инспекция и ремонт.

„ Имате азбучник от неща, които в никакъв случай не би трябвало да се случват в нито едно нуклеарно оборудване “, сподели той. Най-голямата нуклеарна централа в Европа е рисково покрай боевете.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен упрекна Русия по-рано тази седмица, че употребява централата, която завладя през март, като военна база за осъществяване на офанзиви против украинските сили.

Украински публични лица акцентираха, че руснаците разполагат войски и складират военна техника на територията на електроцентралата на река Днепър в южната част на Украйна.

Когато Русия завладя централата, нейният обстрел на здания там провокира интернационално неодобрение. Централата към момента работи, украинският личен състав е под съветски надзор.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР