Огромен успех за Юридическия факултет на СУ Свети Климент Охридски“

...
Огромен успех за Юридическия факултет на СУ Свети Климент Охридски“
Коментари Харесай

Юридическият факултет на Софийския университет изпревари Харвард в класация по право

Огромен триумф за Юридическия факултет на СУ „ Свети Климент Охридски “ – факултетът зае първо място в Европа и трето място в света в влиятелната ранглиста на интернационалните надпревари по право. Класацията съпоставя представянето на юридическите факултети по света въз основата на извършени надпревари.

Първите две места заеха тимове от Сингапур, а тимът на Харвард е на седмо място.

„ Това в действителност е важен триумф, както за факултета, по този начин и за нашите студенти и техните сътрудници. Става въпрос за 15 надпревари и повече, тъй че това е един грамаден триумф, съвкупен. Друг триумф е, че надпреварите са на британски език, тъй че нашите тимове побеждават студенти, на които британският език е роден “, сподели в „ Денят стартира “ доцент доктор Мартин Белов, зам.-декан на Юридическия факултет.

А опитът, който студентите натрупат по време на надпреварите, е извънредно скъп за бъдещата им кариера в правото, допълват треньори на тимовете.

„ В другите надпревари се засягат разнообразни материи като множеството от тях не се преподават в университета и по тази причина започваме още лятото. След това излизат въпросите на всяко едно от надпреварите и започваме да приготвяме писмени отбрани от двете страни. Това е тежък труд, тъй като започваме от нулата – да изследваме проблема, да избираме най-силните причини, да ги защитим документално, да ги изразим безапелационно. След това стартира подготовката за устната фаза, която изисква доста по-различен набор от умения. Там упражняваме говоренето – да си изразим безапелационно пред съдиите позицията, да я защитим и да сме по-добри от отсрещния тим. Това дава скъп опит и се надявам да бъде употребен от участниците в бъдещите им кариери “, сподели Петя Аджопова, треньор.

„ Аз започнах кариерата си в интернационалните надпревари по право като участник преди повече от 10 години и от този момент до момента не съм серпантина да се занимавам с тях. Емоцията е радикално друга, само че това, което получаваш като чувство, подготовка и подготовка са скъпи качества, които продължаваш да използваш през целия си професионален път “, посочи гл.ас. Цветелина Димитрова, треньор.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР