Огромен успех за Юридическия факултет на СУ Свети Климент Охридски

...
Огромен успех за Юридическия факултет на СУ Свети Климент Охридски
Коментари Харесай

Юридическият факултет на СУ Св. Климент Охридски изпревари Харвард

Огромен триумф за Юридическия факултет на СУ " Свети Климент Охридски " - факултетът зае първо място в Европа и трето място в света в влиятелната ранглиста на интернационалните надпревари по право NICA Law school ranking. Класацията съпоставя представянето на юридическите факултети по света въз основата на извършени надпревари.

" Това в действителност е важен триумф, както за факултета, по този начин и за нашите студенти и техните сътрудници. Става въпрос за 15 надпревари и повече, тъй че това е един грамаден триумф, съвкупен. Друг триумф е, че надпреварите са на британски език, тъй че нашите тимове побеждават студенти, на които британският език е роден ", сподели в " Денят стартира " доцент доктор Мартин Белов, зам.-декан на Юридическия факултет.

А опитът, който студентите натрупат по време на надпреварите, е извънредно скъп за бъдещата им кариера в правото, допълват треньори на тимовете.

" В другите надпревари се засягат разнообразни материи като множеството от тях не се преподават в университета и по тази причина започваме още лятото. След това излизат въпросите на всяко едно от надпреварите и започваме да приготвяме писмени отбрани от двете страни. Това е тежък труд, тъй като започваме от нулата - да изследваме проблема, да избираме най-силните причини, да ги защитим документално, да ги изразим безапелационно. След това стартира подготовката за устната фаза, която изисква доста по-различен набор от умения. Там упражняваме говоренето - да си изразим безапелационно пред съдиите позицията, да я защитим и да сме по-добри от отсрещния тим. Това дава скъп опит и се надявам да бъде употребен от участниците в бъдещите им кариери ", сподели Петя Аджопова, треньор.

" Аз започнах кариерата си в интернационалните надпревари по право като участник преди повече от 10 години и от този момент до момента не съм серпантина да се занимавам с тях. Емоцията е радикално друга, само че това, което получаваш като чувство, подготовка и подготовка са скъпи качества, които продължаваш да използваш през целия си професионален път ", посочи гл.ас. Цветелина Димитрова, треньор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР