Огромен товарен кораб, превозващ коли от Германия за САЩ, потъна

...
Огромен товарен кораб, превозващ коли от Германия за САЩ, потъна
Коментари Харесай

Товарен кораб с 4000 автомобила потъна край Атлантическия океан

Огромен товарен транспортен съд, пренасящ коли от Германия за Съединени американски щати, потъна в Атлантическия океан, написа АBC News. Инцидентът стана едвам 13 дни след експлоадирането на пожар на борда, оповестиха мениджърът на кораба и португалският флот.

Felicity Ace потъна на към 400 километра (250 мили) от португалските Азорски острови, при опит да бъде изтеглен, оповестиха в изказване MOL Ship Management в Сингапур. Португалският флот удостовери новината, завявайки, че това е станало отвън португалски води. Хеликоптер на португалските военновъздушни сили изтегля 22-ма членове на екипажа, когато пожарът избухна. Океански влекачи с противопожарно съоръжение се пробваха да овладеят огъня и да охладят кораба.

Първоначално не било ясно какъв брой коли е имало на борда, само че потенциалът му е за към 4000 автомобила. Европейските производители на коли не бързаха да разясняват какъв брой транспортни средства и какви модели е имало на борда.



На борда на товарния транспортен съд имаше коли на " VW Group " от марките " Фолксваген ", " Ауди ", " Порше ", " Бентли " и " Ламборгини " на кораба, когато пожарът избухна на 16 февруари на път за Роуд Айлънд от немското пристанище Емден. Пожарът продължи повече от седмица, откакто екипажът на кораба плаващ под флага на Панама бе евакуиран а съдът бе оставен да плава свободно. Щетите от загубата на колите се покриват от застраховка, заяви автомобилният производител предходната седмица, представен от auto-press.net.

„ Вече работим по замяната на всички коли, наранени от този случай “, сподели вицепрезидентът по връзки с обществеността в Porsche Cars North America. Корабът е превозвал електрически и неелектрически транспортни средства, съгласно португалските управляващи. В прогноза, която предполагаше, че всички транспортни средства ще бъдат изгубени, компанията за моделиране на риска Russell Group предходната седмица пресметна, че случаят може да коства на автомобилния производител най-малко 155 милиона $. На борда на кораба има артикули на стойност към 438 милиона $, от които 401 милиона $ са колите.

Спасителни кораби, съпътстващи транспортното средство, са в региона, с цел да следят обстановката. Според предварителните данни пожарът на борда на кораба може да е зародил вследствие на литиевите акумулатори, употребявани в електрически транспортни средства. Властите се притесняват, че потъването може да замърси океана. Корабът е превозвал 2200 тона гориво и 2000 тона петрол. Засега на повърхността на водата са се образували дребни нефтени петна и португалските управляващи работят по почистването на разлива.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР