Огромен товарен кораб, плаващ под флага на Панама, се е

...
Огромен товарен кораб, плаващ под флага на Панама, се е
Коментари Харесай

Товарен кораб с хиляди луксозни коли се запали в Атлантическия океан

Огромен товарен транспортен съд, плаващ под флага на Панама, се е запалил покрай Азорските острови в Атлантическия океан. Той е превозвал хиляди коли на Volkswagen Group, съобщи Блумбърг.

22-мата членове на екипажа са били евакуирани от португалските военноморски и военновъздушни сили, които са организирали избавителна интервенция. Сред екипажа няма потърпевши, като те са настанени в локален хотел. Корабът е без екипаж и се носи по течението

От вътрешна преписка на Volkswagen Gorup в Съединени американски щати излиза наяве, че на кораба е има 3965 автомобила на компанията, в това число първокласни транспортни средства от марките  Porsche, Audi и Lamborghini

Повече от 100 от тези коли е трябвало да стигнат до Пристанището на Хюстън. Това е следващият тежък удар върху автомобилната промишленост, която страда от редица проблеми с веригите на доставки, дефицит на работна ръка и липса на полупроводници.

Говорител на Porsche съобщи, че към 1100 автомила на марката са били на борда на кораба Felicity Ace, когато е избухнал пожара. По думите му засегнатите от случая клиенти ще бъдат известени за казуса.

„ Непосредствените ни мисли са свързани с облекчението, че 22-членният екипаж на товарния транспортен съд Felicity Ace е в сигурност “, разяснява Люк Вандензанд.

Това надалеч не е първият случай, в който производител губи коли в морето. През 2019 година корабът Grande America се възпламени и потъна, завличайки със себе си 200 първокласни коли, в това число модели на Audi and Porsche.

Говорител на американския клон на Lamborghini отхвърли да мнения какъв брой коли на марката са били на борда и кои модели са били наранени.

 

BREAKING: A giant cargo ship " Felicity Ace " is on fire in the middle of the Atlantic Ocean.

It`s carrying a cargo of Porsche and VW automobiles.

The crew safely abandoned ship in lifeboats. Under maritime law the ship is now " finders keepers. "
— Retro Tech Noir (@RetroTechNoir)
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР