Огромен температурен контраст между Северозападна и Югоизточна България в сряда

...
Огромен температурен контраст между Северозападна и Югоизточна България в сряда
Коментари Харесай

Meteo Bulgaria: Огромен температурен контраст, условия за тежки бури

Огромен температурен контрастност сред Северозападна и Югоизточна България в сряда следобяд. Ще се основат удобни условия за тежки стихии. Очаквайте прогнозата ни! Това оповестиха преди минути от Meteo Bulgaria като предизвестие за утрешния 28 юни.

Според Национален институт по метеорология и хидрология през нощта ще бъде най-вече ясно, на следващия ден преди обяд ще доминира слънчево време. След обяд и през нощта против четвъртък, по преминаващ атмосферен фронт, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Има условия за градушки.

В Източна България и планините в Югозападна явленията ще са по-интензивни, ще продължат и през нощта против четвъртък. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е слаб, в Дунавската низина до сдържан и с него ще стартира да прониква студен въздух. Дневните температури, в множеството региони, ще останат към момента високи и оптималните ще са сред 28° и 33°, в Северозападна България и високите западни полета - 25°-27°, в София - към 26°. 

В планините ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевични стихии. Условия за обилни количества превалявания има в планините в Югозападна и Източна България. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 22°, на 2000 метра - към 14°.

По Черноморието преди обяд ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Вечерта и през нощта против четвъртък има условия и за по-интензивни феномени. Ще духа до сдържан вятър от юг-югоизток, вечерта ще се ориентира от север-северозапад. Максималните температури ще са 27°-31°. Температурата на морската вода е 22°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР