Огромен скандал тресе спечелилата изборите партия Има такъв народ. Изявени

...
Огромен скандал тресе спечелилата изборите партия Има такъв народ. Изявени
Коментари Харесай

Бунт в ИТН! Депутати заплашили Слави Трифонов с напускане заради Николай Василев

Огромен скандал тресе спечелилата изборите партия " ИТН ".

Изявени депутати с име в общественото пространство са заплашили Слави Трифонов с овакантяване на Народното събрание, в случай че той внесе кандидатурата на Николай Василев за министър председател, научи Епицентър.бг.

Това е повода довечера Трифонов изненадващо да разгласи, че отдръпва номинацията на Василев с претекста, че " Само за три дни върху него се изля голяма мръсотия ". Трифонов изяснява, че " медии и политици са нарочили Николай Василев за проводник на Движение за права и свободи, изказване, което няма нищо общо с истината ".

Истината е, че икономическите зависимости на Василев и отрицателната оценка за него са повода за недоволството в Има Такъв Народ против кандидатурата му.

Скандалът в Има Такъв Народ се вихри от понеделник, когато Трифонов разгласи от кабеларката си проекто-правителство, отпред с Василев, и за което не е уведомил депутатите си.

Името на Василев безусловно е взривило хора като Ива Митева, Мика Зайкова, проф. Чорбанов, които изрично са отказали да го поддържат в Народното събрание. За тях Василев е образец на задкусилие и пазарене в политиката.

" От понеделник не мога да виждам хората в очите. Нали приказваме за нещо ново, а изваждаме Николай Василев за министър председател, дружно с любовницата секретарката му като министри, заедно с компаниите му, които са с наказателни санкции. Ако знаех, че това ще ни е министър председателят, нямаше да вземам участие в акцията ", декларира изрично един от определените към този момент депутати, скочили против избора на Трифонов.

" Не ми е минавало през мозъка, че тъкмо ние ще предложим Николай Василев за министър председател ", споделя различен парламентарист от Има Такъв Народ и акцентира: " Аз стоя с името си пред хората. Ако други имат бизнес, който би трябвало да пазят посредством нас, отхвърлям се! ".

Няколко депутати описват, че не са могли да се порадват на успеха си, поради това, което им е сервирал Трифонов в понеделник.

Авторитарните способи на водача на Има Такъв Народ безусловно са изкарали от равновесие смислени хора, които са научили от партийната кабеларка за кого би трябвало да гласоподават като министър председател и през днешния ден те са оповестили готовите си заявки пред ЦИК за овакантяване на Народното събрание. И защото в неделя ЦИК би трябвало дефинитивно да разгласи поименно състава на 46-ото Народно заседание, това принудило Трифонов бързо да вземе решение за отдръпване на Василев.

Кой ще е новият номиниран от него министър председател, никой не знае. Както и не се знае какви рокади ще прави Трифонов в проекто-кабинета си и за какво.

" Какви са тези таблети, какъв е този космос - това го няма в програмата ни, за която се скъсахме да обясняваме на хората ", недоволстват в групата на Има Такъв Народ. Иокономисти на ЕТН изясняват, че никой от тях не си е и помислял за приватизация на ББР, какъвто приоритет разгласи Трифонов.

Групата е сащисана от дейностите на партийния водач. Никой не знае с кого той разисква политиката и кадровия асортимент за властта. Около Трифонов са единствено сценаристите му, на които той е шеф и които имат мислене и държание като неговото.

Някои политици от други партии се надяваха, че отводът от номинацията на Василев е знак за смяна в курса на държанието на Трифонов, подбуден от осмисляне на политиката като територия за разговор, само че това не е по този начин. Страхът от разпад на групата и заплаха от разлъка с обществено известните имена като бъдещи депутати е повода Трифонов да се раздели с Василев.

Лидерът на Има Такъв Народ не е водил диалози с никой от водачите на така наречен партии на митинга за бъдещите си планове като мандатоносител.

Явно занапред ще научаваме за подмолните зависимости на Трифонов и занапред ще ставаме очевидци на политиката му, стъпила на бизнес ползи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР