Огромен скандал се развихри след финала на конкурса Евровизия“. Няколко

...
Огромен скандал се развихри след финала на конкурса Евровизия“. Няколко
Коментари Харесай

Скандал от Евровизия! Държави твърдят, че са им променили оценките в полза на Украйна

Огромен скандал се развихри след финала на състезанието " Евровизия “. Няколко страни упрекнаха уредниците, че са дали точки на Украйна без това да дава отговор на действителния избор.

Победителите в песенния конкурс оркестър " Калуш “ получиха оптималните 12 точки от членовете на журито на петте участващи страни – Молдова, Латвия, Румъния, Литва и Полша, а групата записа рекордните 631 точки.

Ръководителката на румънската делегация на " Евровизия “ Юлияна Марчук обаче съобщи в неделя вечерта пред публичната телевизия TVR, че 12-те точки, които страната й е дала за песента на Молдова, са отишли за тази на Украйна. Марчук уточни, че все още Румъния не знае за какво се е случило това и увери, че работата на журито в Букурещ е била в сходство с разпоредбите на Европейския съюз за радио и телевизия), откъдето чака отговор за обстановката.

Оказа се, че Полша, която е най-съпричастната с Украйна поради войната с Русия, също не е дала 12 точки на съседите си. При кого обаче са отишли точките на страната остава тайнственост, на която уредниците на " Евровизия “ не дават отговор.

След втория полуфинал и финала на състезанието оценките на журито на шест страни бяха анулирани заради нарушение на разпоредбите за гласоподаване. Така те " наказаха “ Азербайджан, Грузия, Черна гора, Румъния, Сан Марино и Полша. Съответно, гласуването на журито на тези страни беше анулирано. По време на излъчването онлайн обаче бяха оповестени измислени точки от тези страни. Тези резултати са избрани без значение от Европейския съюз за радио и телевизия, което е планувано в разпоредбите на надпреварата.

За противоречие заяви и публичната телевизия на Грузия, която съобщи, че журито им е дало 12 точки във финала на представителите на Украйна. В ефир обаче най-висока оценка от Грузия получи Англия, а Украйна – шест точки.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР