Огромен скандал се разрази около президента на ФИФА Джани Инфантино.

...
Огромен скандал се разрази около президента на ФИФА Джани Инфантино.
Коментари Харесай

Огромен корупционен скандал с шефа на световния футбол

Огромен скандал се развихри към президента на ФИФА Джани Инфантино. Швейцарецът от с встъпването си даде обещание цялостна бистрота и разкъсване с незаконните практики на предшественика си Сеп Блатер, само че очевидно върви по неговите стъпки.

В Турция извадиха документите по преписка сред УЕФА и локалната федерация от 2011-а, когато Инфантино бе общоприет секретар на европейската централа. Той е разрешил на " Фенербахче " да му се размине и да не бъде изхвърлен от елита, откакто гръмна абсурдът с уредени мачове, засегнал 36 футболисти и съдии, предава БТВ.

Грандът завоюва купата по голова разлика пред " Трабзонспор ", а клубът от Черноморието заведе куп каузи пред Спортния трибунал и УЕФА. Централата в Нион изхвърли " Фенербахче " за 2 сезона от евротурнирите, само че година по-късно глобата бе анулирана и действително най-популярният отбор в Турция не игра в Европа единствено година. И не бе пратен в трета лига, както повелява правилникът на УЕФА за потвърдена корупция и споразумяване на мачове, откакто не е дал безапелационна позиция, че такива няма.

Именно Джани Инфантино е водил кореспонденцията с Мехмет Айдънлър, тогава президент на локалната федерация. Той сега е в пандиза. Според " Трабзонспор ", който след публикуването на писмата се готви да заведе ново дело, някогашният общоприет секретар на УЕФА и сегашен президент на ФИФА е взел немалка сума, с цел да разреши компромиса.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР