Огромен провал за МВР и за професионализма в редиците на

...
Огромен провал за МВР и за професионализма в редиците на
Коментари Харесай

Гърми скандал! Обвинението в побой срещу дясната ръка на Рашков – тежък провал на МВР

Огромен неуспех за Министерство на вътрешните работи и за професионализма в редиците на вътрешното министерство е обвиняването в побой против дясната ръка на Бойко Рашков. Това разясняват пред ПИК специалисти в бранша.

Прокуратурата е образувала наказателно произвеждане за причиняване на лека телесна проведа на чиновник на Министерство на вътрешните работи от различен чиновник, който заема управителна служба в Министерството на вътрешните работи. Потърпевшият е пожарникар, който бил наклеветен за подкупен служител на реда, а в опит да бъде задържан, шефът на Дирекция „Вътрешна сигурност“ Георги Георгиев му нанесъл удари.

В следствие се оказало, че пожарникарят бил задържан простъпка.

Топ криминалисти разясняват, че сходна обстановка е срамна за оперативните служби, откакто не са могли да разграничат инцидентно преминаващ жител от техния действен обект. Това демонстрира, че ангажираните чиновници в тази интервенция не са си създали труда да се срещнат със фотографията му от неговите документи за идентичност, с каквато информация разполагат всички звена в Министерство на вътрешните работи, даже и нотариусите.

В допълнение топ криминалистите разясняват, че в случай че по този случай е имало прилагане на СPC, то сходна неточност граничи с очевидна немарливост и липса на минимални престъпни умения и опит от страна на ангажираните чиновници и ръководителя на интервенцията.

Това е следващ удар за вътрешния министър Бойко Рашков, който явно е изгубил всевъзможен надзор върху подчинените си и нехае за аматьорщината в редиците на Министерство на вътрешните работи. Рашков продължава да е закрепен само в арестите и репресиите против представители на опозицията в лицето на ГЕРБ и най-много против водача на партията Бойко Борисов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР