Огромен полицейски ресурс извикан по повод сигнал, гласящ, че училище

...
Огромен полицейски ресурс извикан по повод сигнал, гласящ, че училище
Коментари Харесай

Деца от Пловдив позвъниха на тел. 112 и сега жестоко съжаляват

Огромен полицейски запас извикан във връзка сигнал, гласящ, че учебно заведение ще бъде атакувано. Сигналът е постъпил на телефон 112 и основал голяма суматоха измежду учениците и преподавателите. Веднага, след регистрация на информацията, полицията е отишла на инспекция в пловдивското учебно заведение, за което е било обявено, че следва нападението, написа Trafficnews.bg.

Оказало се... подправен сигнал. 3 деца решили да се пошегуват, деца в 3-ти клас в съответното учебно заведение. Обадили се от махленски телефон и скалъпили екшъна.
Цялата тази спешна обстановка е изнесена, като една от най-сериозните противоправни прояви на малолетни, регистрирани от Общинската комисия за битка против противообществените прояви на малолетни и малолетни през 2018 година.

Председателят ѝ Петко Василев означи, че нарушаването на малолетните е прекомерно съществено, с цел да бъде подминато от институциите. Мащабен запас е бил впрегнат, с цел да удостовери или отхвърли по този начин подадения сигнал на незабавния телефон, тъй като чиновниците са длъжни да проверяват всяко постъпило известие.

Срещу тримата третокласници е формирано възпитателно дело, при което е наложена мярка предизвестие и е разпоредено с децата да работи публичен педагог.

За страдание подобен вид държание не е изолиран случай. 37 деца под 14-годишна възраст са направили 39 противоправни действия единствено от началото на годината. Тези деца няма по какъв начин да бъдат наказвани, с изключение на горепосочения вид за възпитателно дело и наставление за корективно-възпитателна работа. Те постоянно попадат на доклад в Детска педагогическа стая, където все още се водят 290 деца. Момчетата са надалеч по- " проявени " от девойките, делът им е 75%.

През миналите 6 месеца са извършени общо 67 възпитателни каузи, при които са наложени 104 корективни ограничения. Едва при най-обществено рисковите случаи или при сериозен рецидив, децата биват изпращани в Специализирано възпитателно учебно заведение, като това е най-тежката мярка.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР